Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
如果我唔拍片 淨係影相(人像/風景)
其實x-t2係唔係已經夠?

咁睇落好似xt20都夠做
諗完又諗 揀完又揀
睇咗好多post同review 終於揀好咗
已入手xt20 1855
x-t2係Made in Japan 呢個已經好大分別
諗完又諗 揀完又揀
睇咗好多post同review 終於揀好咗
已入手xt20 1855

巴打個陣係揀緊邊幾部
試埋23.4
本身有35 1.4
考慮緊入唔入16-55旅行用
琴日終於入手左x100f 部機真係好靚仔
但我想問下影完相右手邊個燈會閃幾秒
同埋唔係即刻睇到相 係咪正常?

利申: 由600d轉會 canon係即刻有相睇
所以我唔肯定fujifilm

Thanks!
原本諗rx100 m5先嘅
之後又睇下其他
canon m5>Sony a6300>omd mark3
各位師兄唔好意思,想問下xt-10 18-55 kit set 邊度平
PRICE.COM.HK揀最平啦
睇過都發覺唔夠錢 唯有下個月先
35室內唔係好得 坐卡位影對面都唔夠位
前面個兩支大光圈wor
咭慢
好似有技術問題,佢粒電唔夠新cmos用,但如果換埋電就整唔到咁細部
想聽咩分享 同時有用canon 同fuji既機
黎緊會轉會富士 應該買xt20
如果我想要一支超廣角加一支大光圈有冇咩鏡係必買?
本身用緊canon 又係一支超廣角加大光圈 果陣就覺得canon支18-55影出黎成像好差
搞到硬係覺得kit鏡成像差
fuji支18-55 kit鏡其實成像sharp唔sharp 諗緊好唔好跟xt20 一齊買埋
想知道下有冇咩唔慣呀或姐用得開心左既地方
fuji 支 1855 kit 係神鏡(真心唔似其他brand 既 kit咁廢)
放心用
會唔會買23 1.4 + 1655

自己用緊 23 1.4 + 1855
入坑無耐 影人加影景
fuji支18-55 真係幾sharp 但我建議1655一步到位
如果你玩prime 就16.4 + 23.4
16-55 係方便, 但睇REVIEW 變型超嚴重
評分極低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞