Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
唔會
如果咁樣係傻
咁最醒係咪買枝18135 ?
大光圈,成像quality 都好重要架
新手想買人生第一部相機,睇落xt20好似幾適合。另外見到黎緊fujifilm 出果部x-a5,好似係入門機黎,諗緊邊部好

Budget 7000內,主要影景同街,間唔中拍下video,想問邊一部會o岩小弟多d 感謝
Xa5唔好諗 冇evf

Xt20/xe3過showroom試試就ok
新手想買人生第一部相機,睇落xt20好似幾適合。另外見到黎緊fujifilm 出果部x-a5,好似係入門機黎,諗緊邊部好

Budget 7000內,主要影景同街,間唔中拍下video,想問邊一部會o岩小弟多d 感謝
xt20+1855 kit set fit哂你個budget, 有排玩

搭單一問,新手諗緊出xt2定xt20?
影人多,通常旅行用
考慮緊既位係xt20輕便好多,但長玩好似xt2抵d
拍片買鏡要有OIS, 如果唔係震到阿媽都唔認得
多謝上面咁多位既意見 ,上面有位巴打介紹xe3,就咁睇xt-20同xe3其中一個大分別係xt20有得反mon,如果比大家揀會揀邊部
終於入手左x-e3
去相機鋪舞下睇下邊部好用
利申xe3 操控性一流
睇你想唔想反芒
同埋xe3對焦快d
多謝上面咁多位既意見 ,上面有位巴打介紹xe3,就咁睇xt-20同xe3其中一個大分別係xt20有得反mon,如果比大家揀會揀邊部
去相機鋪舞下睇下邊部好用
利申xe3 操控性一流
睇你想唔想反芒
同埋xe3對焦快d

都係,始終要拎上手試
如果你右手右眼 旁軸會好d 唔會頂住個鼻

另外xe3對焦快xt20 dd

Xt20傳內置容量太細 firmware 唔會重大更新

4 way quick touch access

輕d

所以好睇你prefer 咩

如果xt20 就係勝咗

反mon

多個操作dial

但同樣有樣on9地方 就係裝咗plate/上腳架會開唔到電池蓋
新手琴日買咗xt20 1855kit 黑色嘅 7620
依家要摸熟部機呀
如果你右手右眼 旁軸會好d 唔會頂住個鼻

另外xe3對焦快xt20 dd

Xt20傳內置容量太細 firmware 唔會重大更新

4 way quick touch access

輕d

所以好睇你prefer 咩

如果xt20 就係勝咗

反mon

多個操作dial

但同樣有樣on9地方 就係裝咗plate/上腳架會開唔到電池蓋

多謝巴打
點解無人講下支16.4嘅
呢度提咁多位有x-e3既巴打

上taobao買 快門鈕 手指柄 手柄

一百幾十... 但買完個手感好到單反咁好揸
大光圈、夠sharp、可以好近拍
我準備買下一板鏡就係佢
點解無人講下支16.4嘅
大光圈、夠sharp、可以好近拍
我準備買下一鏡就係佢
點解會貴過大半年前

上年九月肥花買76xx
想1024換佢 點睇
200幾人仔買左TP皮套,好似冇乜用
買完先知有木手柄
實用就整peak design leash

影影下除出黎 唔掛繩 種感覺又多d互動

Btw有隻金屬手柄160蚊hkd到 幾match

襯埋手指柄 快門鈕

全部啞黑鐵 好好j
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞