Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
值得換,sharp到震
上個月買左去左歐洲,長插呢支
handheld ok,遲下出埋xh1,有stabilization,無ois都無問題
又起價炒了
要啦 前排跌左幾舊水,係要煲煲佢
3月 xt20 firmware v3.0
補返哂xe3上有既功能
呃尻人買e3
富士優良傳統黎

當初XE2 都有4.0FW
唔係話富士唔update firmware 而係簡個時間岩岩好姐 e3新出果陣 t20 d features 就hold住唔放

一下放曬咪無人買新機 ,其他廠直情唔放
IBIS+internal F-Log
好鍾意富士d色水
本身心水xt20但發現冇180度自拍mon
XA系列評價又麻麻 x70就最合心水
不過好似停左產?而家買又冇保養 壞機又唔知點算
會唔會近排就出x80等下先
剛入左x-pro 2 想問下有冇人放 xf 23mm f2 / xf 35mm f2 / xf 50mm f2?
35/2 銀
avoid 23F2
用緊T20 會自拍 其實問題不大 開2s倒數 連拍
去左試xt20不過覺得唔就手 同價錢有d out budget
點睇xa5連鏡同 x70差唔多價錢
但xa5唔係用fujifilm X-Trans
會唔會失色左好多? 買富士就係為左佢個色水
漏左好似重會出xa20
點解冇x70後繼㗎
Xtrans 其實無咩特別 色水應該係一樣嫁
你上show room apple-to-apple 對一對
呢度有冇原整用canon既人 轉左過黎fujifilm?想聽雨分享
好多都係
你上youtube/showroom 會更多比較
原本用80d想轉玩富士
如果轉xt20 會唔會似係downgrade?
轉xt2會唔會又唔係太抵玩 佢貴xt20好多 但拍出黎畫質一樣?
本身得canon兩支鏡 10-18 同35.4 應該會放哂出去
諗緊好唔好換xt20 將xt2慳落黎既錢買鏡
xt2
如果你要weather resistant 就XT2 唔洗WR 就XT20
畫質一樣
換xt20 將xt2慳落黎既錢買鏡係幾正常
鏡應該唔洗放啵
富士唔係就出canon mount轉X mount咩
其實如果冇weather resistant 係咪真係一d水都唔可以滴落去
因為我有時落小小雨都會影下咁
同埋依家fw更新左之後 xt2係咪已經功能唔同過xt20好多?
冇wr 未好似其他無反相機咁姐 毛毛雨都得既
wr最大個作用都係防水氣 例如係好凍既地方影完返入室內
唔同? 有咩唔同?
好多人話d功能多左
如果我唔拍片 淨係影相(人像/風景)
其實x-t2係唔係已經夠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞