Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
真新手
都係問下睇下有無介紹
街鋪會介紹我買xa10玩
X-E2 / X-T10都唔suggest 因為上一代sensor好多方面都弱

6k budget 加多少少 睇下二手xt20/xe3會更好
都明科技野真係一分錢一分貨同愈新愈好
Agree,用xt2 ok
xe3輕得恐怖,不了,唔好grip
有新買新,建議你儲耐d錢先買
費事玩舊科技,玩兩玩就後悔
本身係想低價入手
玩到真係有性趣先再上高階機
中間我諗都會玩到一兩年先
新手影人為主
入16.4定35/2好?
已有1855 kit lens
說咁平時人像同景都會影下 就咁xt2加16-55夠唔夠玩好耐?
本身canon 80d 加兩支平既鏡 10-18同35.4
80d同兩支鏡應該都會賣
我平時好少用支10-18 其幾後悔買左 覺得成像好差
搞到經常硬用35.4去影
16-55成像sharp唔sharp到canon 35.4支定焦咁?
第一次買咁貴既相機同鏡
xpro2 官方有冇講過黎緊更新既野會同x-t2睇齊
想買xpro2
新firmware 底下 只淨低 joystick vs dpad+ tilt screen 同外型
其實邊到有得睇更新之後性能既分别?
同埋之前見到話遲下xt20更新.
係咪更新後會同xe3睇齊?
想請問一下邊到有得睇富士咁多部機係最新版本既情況下software既分別
Google 下 5分鐘內你都搵到答案
性能一直基乎無分別
我去過官網睇 同google過 都係無咩料到
巴打有link
遲下xt20 4月大又有大更新
In kaizen we trust
岩岩先出左更新咋喎
XPRO2 點都唔會同X-T2 睇齊啦
X-T2 係機能上一定快過PRO2
至少有手把去推快連拍同對焦速度, EVF 又大D
玩PRO2 係J 佢個樣同埋個OVF, 但我好少用個OVF, 最多用EVF

利申PRO2用家
基本上 以前E3比人睇高一線
因為佢地聲稱AF 算法快左(雖然無人測試到邊到快左... )
同埋垃圾fujirumor 又傳T20因為firmware無位唔會再有更新

但係好明顯又係流料黎 T20 4月更新宣佈左會加返哂落去
其實都幾明顯垃圾fujirumor 只係幫fujifilm 放風既工具
同埋我唔覺得有邊間傳媒冒破NDA風險放料比fujirumor

E3上邊touch既功能都會加返落t20
Qmenu touch我覺得幾有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞