Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
弱弱一問
有冇巴打知邊款無線遙控器好用?

利申pro2
緊係 s12
F2.8 夜晚唔夠玩
好似係用Lightroom 的VSCO film preset Agfa
Orange and teal 有無方法用 snapseed or lighroom mobile 做到?
上邊話想用XF23F2 可以睇下
https://youtu.be/rXhM2dnZArs?t=5m19s
邊度
同求
Ching 邊到訂到萬三
買左XT-20
之前睇POST係咪要加三樣裝備?
有無購買LINK
點先叫夠玩
影唔到星
1.4 夠唔夠玩?
手指柄 快門鈕 手柄?
耐無上嚟 而家xt20連16-50kit百老匯賣到$7780 ?
唔夠

買鏡要送技術

舉手問完變大師一定要買0.095既鏡
富士社長
富直直出真係好正 岩岩先由canon轉過黎

依家得支18-55同35.4
本身支18-55係諗住就咁玩一陣 之後會賣出去換10-24
但今日出去影相時 發現自己玩支35.4既定焦 玩慣左佢個好sharp既成像 用番18-55既時候覺得好大反差 完全唔想用支18-55
想問 我黎緊轉16.4定10-24好

10-24成像會唔會比得上定焦 同埋光圈最大得4 影夜景會唔會好辛苦

同埋16.4會唔會唔夠wide影大景 因為我黎緊會去京都嵐山

唉 但16.4又有大光圈 d人仲話成像好正 但我又驚我買番黎後 會長時間用呢支 反而又冷落左我支35.4

諗買邊支都諗爆頭 救命
咁你應該考慮入16-55 全開都sharp到暈
但如果接受唔到咁重既話
請繼續玩返定焦
你真係有玩過canon? 問f4影夜景辛唔辛苦?
我用開f8-16影夜景
大大係咩settings 直出?
好好 J 呀
你買GFX算

乜都聽人講乜又信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞