Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
未用過前者 後者好似拉唔到,要係電腦整
各花入各眼啦
利申23f2 開心使用中,配埋34.4影半身
上邊話想用XF23F2 可以睇下
https://youtu.be/rXhM2dnZArs?t=5m19s
各花入各眼啦
利申23f2 開心使用中,配埋35 f1.4影半身
用過一個星期 接受唔到
35f2 反而幾好 好多人用35/f2 多過f1.4
台灣仔kit鏡影到

唔係器材先決
請問大家 XA5 如何?
想搵部細d 既機去旅行 畢直5000
諗緊xa5 定m50
影星環境因素佔一半以上

內蒙巴丹吉林沙漠中央, 用x100s影:

如果喺香港, 你用A7Rii加支F1.4都影唔到咁光啦 唔計深空攝影
sorry唔係我要買鏡

我要影一定唔會香港影
睇d暗位 似係用classic chrome
入1014+xh1 la
影星F4真係差D

F4同F2個exposure時間已經可以差一倍, 影星曝多過20秒已經見到D星郁

推高個iso又難執又冇咁靚, 何必為左果2mm焦段換F4

如果唔求影星就梗係1024方便D, 不過我睇review 邊位都好鬆
內蒙呢張用咩影?
其實都可以1024平時風景,12mm F2就影星
我就想方便8-16mom 2.8做哂兩樣
但又唔知幾時出 唯有出枝samyang 12頂住先
問題係我頓鳩 唔棍攞腳架
問題係我懶鳩 唔想攞腳架
係classic chrome再加呢個post頭果版既setting
原來咁正, 我又返去玩下先
thanks 巴打
x100s嚟, 即係23mm f2
想出部xt20月尾去旅行用
諗緊買咩鏡好,影景影人多,少用tele
1. 18-55 kit
2. 10-24 + 35.4/35 f2
3. 16.4 + 35.4/35 f2
同問, 旅行一枝鏡的話, 邊枝最好?

10-24
18-55
12mm Zeiss
我會揀1024
重DD, F4光圈夜景手持OK?

有無巴打分享下手持夜景直出相?
上邊話買部x100s 未得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞