Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
各位巴打,我岩岩買左部XT20返來,有個問題想問下 唔知點解我開個iso唔識Auto,開A mode又唔識自動跳、係調教iso個位教「auto1/2/3」佢又唔識自動跳。但開Auto Mode,成部機自動波時,個iso又識自己跳。上網搵錢好耐都唔識搞

利申:新手
引用:#351哲婦傾城 • 58m
各位巴打,我岩岩買左部XT20返來,有個問題想問下 唔知點解我開個iso唔識Auto,開A mode又唔識自動跳、係調教iso個位教「auto1/2/3」佢又唔識自動跳。但開Auto Mode,成部機自動波時,個iso又識自己跳。上網搵好耐都唔識搞

利申:新手
編輯引用
唔係好明 有冇相睇?
得fuji有心發展apsc
其他廠,計埋單反
d apsc機根本係引你入坑,洗一筆錢
d鏡永遠次一級,要靚鏡就只可以用返ff鏡,最後引你轉用ff
5r慢到
又有sony灰
曾經因為咁轉左去canon
依家轉返xt2
先發現無反都可以有咁快反應
唉又唔出Nikon Mount
淨係Sigma嗰兩支1.8變焦都有排玩
nikon難造
你要入MENU SET左 AUTO ISO個數值先 跟住再係Q MENU揀返AUTO ISO
我反而想X-T10轉A6500, Fujifilm 拍片係真好屎
想問咁多位巴打, kit鏡18-55mm好d定另外買既18-55mm好? 聽sales講另外買既made in jp

因為四圍都無哂18-55mm x-e3銀色
Mij for sure
Kit set made in Philippines
散買先係MIJ
長知識, 本身唔知ket set係邊個國家.
2枝有冇分別?
無.....掛
我諗唔會有人兩枝都有掛...
脷伸:鳩嗡
即管睇下google有無有啲咁既測評囉
有無影開建築/室內設計嘅巴打分享下用咩鏡?
用緊35.4覺得太窄 18-55光圈唔夠大室內/夜晚有時又要推到ISO好高
室內35.4 窄到爆

16.4
23.4
會好好多
我連淨body都搵唔到
XE3咁賣得 原本仲話想唔出
用緊xt20 想入返部xpro1玩下OVf 是否不智
係都買X Pro 2
1 對焦慢到
銀色真係好多地方都賣晒..
之前睇XT20都係得返黑色
見XE3有銀就出左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞