Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
小弟新手求救

岩岩買左xe3
本身有peak design capture v3
如果裝左capture個快拆板 會頂住電池位開關有沒有咩方法可以兩者共存?
小弟 google過好似要買個grip
唔知加個grip 會唔會work同埋香港有得買嗎
請問邊間買同幾錢
你問xe3?

Cam2買 現金5900左右
見唔見到18-55kit幾錢

過兩日去睇下..豐澤同百老匯都無貨..
冇留意
Thx
萬成係咪一般會貴啲
唔好意思 有小朋友無乜機會出mk cwb格價...
想入支定焦 : 影人帶景

23 1.4 同 23 2WR..邊支比較好

我已有 56 1.2 同 18-55。。機xt10

謝謝
差不多每版都問一次
23 1.4啦
Xpro1 想上 XE3/XT20/XT2/XPro2
邊部最好
最貴最好
Xpro1 想上 XE3/XT20/XT2/XPro2
邊部最好

睇你想要啲咩
想問下點將RAF檔轉做RAW檔 想用Flickr backup 但佢又唔支援RAF檔 用DNG converter轉左佢又唔支援DNG 係咪淨係接受RAW檔
RAF=RAW
但我之前upload到nikon嘅raw檔 而家fuji就upload唔到
有無人等緊X-H1?
用緊x-e3 表示等x-t3 再睇換唔換x-e4
考慮緊買xe3定等Xh1
準備由canon轉會富士
對焦速度

機身防震

我諗x-h1對比x-t2 係得咁多分別

睇你要唔要好d 操控 防水防塵 硬淨body

不過提提你 xh1 應該仲重過xt2 同埋價錢係xe3一個double

如果你showeroom玩xe3都滿意
係搵唔到理由比多一倍買xh1
買多2支定焦鏡 玩好過
新手一問
小弟而家用緊xt10 手上有支35 f1.4 同埋18~55
而家考慮緊升級問題
筆直應該預5~6k 應該上xt20好定入支16 f1.4好
定再儲多陣一筆過升body
已有消息傳出XH1對焦會快過XT2
用緊nex 5R想轉會用x-e3
X100F有無消息會出新?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞