Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
唔該巴打們
好詳細咁分析
新手上路好多野要慢慢摸
借個位先,
放支kit鏡1855,行貨仲大半年保
因為想換支1655,有人放都可tg我

https://t.me/roller66
想問仲有冇 x70 黑色機賣???
想搵部隨身機仔,fuji而家仲有冇選擇??
x30又冇咗,x70 又冇埋

唔通真係要買罪大滔天??
x70停產咗一段時間 你見price.com個到都無update咁應該都無了
有傳今年會出x80囉

可以諗下gr2,但罪大隨身機個性價比應該最好
上面已經有巴打放緊
罪大 rx100 1吋cmos, x70 aspc
個畫質會唔會好大分別??
一開四喎自己諗啦
咁冇計,又買唔到x70
用緊xt20
有冇人用quick menu 轉 custom setting
佢得7 個 custom, 如果轉左其中一個custom setting,要轉番basic setting (all 0 value),好似一定逐個option set 做0
除非浪費一個custom 位 做basic,set 晒做0

你地係咪都係咁
新手想問 準備過幾日買X-E3
諗住多影開d建築同街景
應該買咩鏡好?
其實16-50好正
又輕,二代對焦又近,防震又勁
最正有16mm
我岩岩轉會, 會出23.4同56.8, 想仲入枝WIDE鏡
今年係唔係會出8-16MM F2.8??
打算入1024, 但網上話18年中會出8-16MM
如果係咁, WIDE鏡用住三陽12MM好唔好
我岩岩轉會, 會出23.4同56.8, 想仲入枝WIDE鏡
今年係唔係會出8-16MM F2.8??
打算入1024, 但網上話18年中會出8-16MM
如果係咁, WIDE鏡用住三陽12MM好唔好

56.2
816好巨型
睇左網上圖,我都覺
但2.8好吸引,影星同旅行易景好似好正
我會長插23.4, 真係影景同星先轉WIDE鏡
而家就係諗緊出1024定等816
影景用f4冇乜所謂

影星用三洋又不錯
816 裝到filter就等
個陣係旺角x成買
18-55kit都係八千頭 巴打可以睇睇
小弟想問下到底買35 f2或者23 f2好
依家係xt 10 配 18-55
主要係想影街景同埋人
budget 3000內
35.4 好似out budget
二手大概$3000
但聽巴打講對焦慢 而影出黎同f2冇太大分別?
另外想問下點解各位大大覺得23 f2唔好?因為影近野唔掂?
對比起18-55 兩者差別其實在於邊到
計萬用性嘅話18-55係唔係好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞