Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
我仲係Taobao 見到有隻larry gadget supply好似都幾好
講漏咗sor
You're right
Sony A73出左
H1優勢不太
成手Fuji鏡點轉會 出H1好過

係幾好j
a7m3 對住H1黎打
ff > apsc
重要同價位

又減料是常識
提你夠鐘入xh1
A7iii都係貴X-H1 US$100
Sony 真係好癲, 差不多屌打所有低階FF機/高階APS-C
第一個比較都已經分左高低
https://youtu.be/H7_3oRAeabM
X-H1 拍片auto focus 仲慢過a6300
Sigma 話會出9支定焦比e mount
依個sw update執得返 但H1一出就肯定會減價
AF, ISO 都屌打H1
A7III真係好過份 擺明出黎打X-H1
如果拍片既話X-H1係好啲
但影相始終FF機有先天性優勢
2者俾我揀 我會揀A7III

利申 非打手 D850用家
唔明ff Apsc m43唔同系統有咩咁好比較
每個系統既旗艦機都係比較貴架啦

仲要今次XH1係變相XT2拍片加強版(外加對焦強化)
影相性能既革新就睇年尾XT3拎啲咩出黎啦
用黎比較有咩出奇 價錢差唔多 出既日子又差唔多
以性能黎講 富士應該唔會追得上罪大
你睇對焦/追焦速度/追焦點/像素 真係高下立見
話雖如此 但富士贏到既係直出顏色同味道
同價錢 就可以比嫁啦
唔少人未又係拎H1同a7r3比ibis
不過今次h1真係輸在起跑點上 連apsc機身都比人ff大
唯一可以講 E mount鏡一般都比較貴 不過副廠出愈來愈多鏡比e mount用

申利:xt20 用家
X-Pro2 mon貼有冇推介用邊隻?

同埋D鏡其實易唔易壞? 諗緊洗唔洗貴DD買行貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞