Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
唔該巴打
咁再睇下其他
睇好價位咪賣
單反死忠80d轉x-e3 都有升級感覺
剩係包裝 功能 設計都有誠意過canon好多
Firmware 又會更新
感覺用咗canon咁耐 好似乞衣咁 牙膏咁gi比自己仲自我感覺良好
有無人有興趣18-55
買左返黎用過一兩次長插35
拆Kit黎無保 但同全新無分別個樣
好耐無留名 po返張相先

上年九月 至今年一月某日 內登記左保養既人
HI 早期富士討論區成日見
A7m2轉會
影開風景同人
係唔係出1024同35.4最好
新手睇完個post 決定買xe3
本身諗住買18-55mm kit
去完蘇寧睇,佢地個kit 係 XF23mmF2,佢個kit平過百記4、5000$,又話影人景深靚啲
買黎遲下去日本旅行用,主要影人
宜家仲諗緊買18-55mm 定 23mm f2 kit好
各位巴打俾下意見
其實除左個幾間大野
你地會係邊到出機?
先達呢啲?
9. 邊到買會平?
答:唔係個個巴打都知,唔好咁懶 自己出去問下價喇

https://www.price.com.hk
屌...間間都無18-55kit...琴日打去其中一間蘇寧話有
頭先食完飯去到話晏晝賣左
你唔上price.com留機?
仲有得講送mon貼
用例子答你
我上年6月去日本,前個排去台灣,兩次都係帶23F1.4同18-55
8成相都係18-55影
旺角行人專用區果兩間蘇寧仲話無唔做18-55kit,sell23mmf2,原來係無貨?
想要銀色機身,打左10幾間,得price.com 嘅一間話有貨,但支18-55mm係拆kit鏡,好似唔多穩陣。想俾多少少去連鎖買個安心,但無貨
唔該巴打 巴打都係影人多?
其實除左18-55、23f2,一開始仲諗過23f1.4。
睇完23f1.4 啲相覺得好靚,想買,諗過買淨機加23.4
不過聽完巴打咁講,二黎新手未必影到人地咁靚,預算又有限,買完唔啱就
有冇巴打想買16-55
我有支蘇寧行貨買入一星期想放
https://t.me/Fakefat
一半一半喇,不過去到日本邊會淨係影人
風景/建築/街景 個啲
如果你之前無咩用過定焦就18-55算喇
一黎zoon鏡去旅行點都方便啲(我覺得)
二黎定焦鏡未必一用就慣,同埋人地話好用 都唔等如你自己岩用
如果budget有限嘅 我會18-55先,到時試下淨係用23mm去影,睇下岩唔岩自己手勢先/儲到錢再買
同你一樣..
一定長插18-55 / 16-55
靈活先決

好有目的先換鏡
輪速度 1655冇得輸
超廣角係咪得10-24 F4冇其他選擇 ?
有副廠手動既 SAMYANG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞