Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
一定係1024
歐洲景多 14都唔夠wide
唔好為左輕小小後悔呀
利申: 旅行帶1855 1024 35/56 3支
平放部過保xt10,有盒小小花,功能正常,
2600,有意telegram我

t.me/Dim1001
thx bro!!!

how about輕身D:

- Rokinon 12mm F2.0
- Zeiss 12mm f/2.8 Touit Series 睇相好毒
3枝 無你咁大力我女人來, 太大枝又怕比人搶

所以想細輕, 得返2個揀

14mm
Zeiss 12mm f/2.8 Touit

10-24會重好多? 數字我上網搵到, 但想知實際上手既感覺
唔好諗12 F2.8個枝菜頭喇
除非你想影星
1024旅行係最好用又有OIS
想輕便咪搭多枝35.4
2枝都唔會太重
個人感覺上1024 同1855差唔多重
有時帶埋支35.4 1機3鏡都唔重 不過就唔清楚絲打你點啦
菜頭影建築唔差

請問1024 二手幾錢? 邊度有手?
我只帶1枝

如無2手買, 只好用返18-55
1024 400幾g
唔介意個重量真係一機一鏡最佳選擇
一定係1024
唔好為左輕小小後悔呀

14mm

10-24會重好多? 數字我上網搵到, 但想知實際上手既感覺
個人感覺上1024 同1855差唔多重
有時帶埋支35.4 1機3鏡都唔重 不過就唔清楚絲打你點啦
我只帶1枝

如無2手買, 只好用返18-55

一支既話18-55 好用過1024
另外其實可以玩多支餅 27 2.8 平平地 for想輕便出街
自己試下最實際,去皇室堡show room有demo
想買xe-3,但好多地都無18-55 kit,百老匯有得跟16-50買,我問下分別大不大?個質素會唔會無kit咁好,因為想好多人講佢支kit不錯
都用得過既 相比之下 連KIT買支1855就抵玩D
好多地方無
都唔知乜料...周圍都無
無理由咁好賣遮
35 .4咁大支10尺都見到唔搶就有鬼
1. 光圈差一級就係一級
2.金屬鏡身好j
3.sharp d
4.焦距實用d 50vs55

一句講曬 你買咗16-50 都會心思思諗住差一千幾百 點解唔換 18-55

Btw 一開price.com到到都有x-e3 + kit 黑色... 係23mm kit 同銀色難搵 要打電話問
一黎真係好用 二黎講得多自然多人會用
唔該 去了price.com到睇,係咪頭幾個到買都ok
1024啦 重都無計
一定係1024
唔好為左輕小小後悔呀

14mm

自己試下最實際,去皇室堡show room有demo

我有支1024, 再買支23.4 會唔會好傻, 此終1024 zoom 到最近都有24, 有冇爸打比d 意見。
基本上你有番幾百個評價 實體鋪 間鋪個位置唔好太奇怪 又有番咁上下歴史就ok

我係華仁影音買8080 仲送mon貼 只要你開口就有
個時睇個23mm kit set 83XX... now 8790
.4 同 4 已經兩樣野啦
要大光圈咪買
買xt10定xt-1好
對影相零認識 xt10係咪好選擇?遲啲去旅行相買部學下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞