計劃/預備報PhD討論區

1001 回覆
20 Like 4 Dislike

BU 係boston?
間間都係勁野黎 (唔知你果科 lol)

我之前花左d時間分boston university同boston college

其實有咩分別 唔識分

General boston college排名高d, 但subject 我唔熟 要問番熟既巴打

唔係喎, 好似general univ都高D[/quote]
PG黎講BU好啲
UG BC好啲 私校 學生少啲

BU 係boston?

我之前花左d時間分boston university同boston college

其實有咩分別 唔識分

General boston college排名高d, 但subject 我唔熟 要問番熟既巴打

唔係喎, 好似general univ都高D

PG黎講BU好啲
UG BC好啲 私校 學生少啲[/quote]
even econ都係BU好
不過BC都唔差既 有top 50

BU 係boston?

其實有咩分別 唔識分

PG黎講BU好啲

不過BC都唔差既 有top 50[/quote]
Thx巴打補充

BU 係boston?

其實有咩分別 唔識分

PG黎講BU好啲

呢個post講緊grad school所以用grad school角度講

BU 係boston?

其實有咩分別 唔識分

PG黎講BU好啲

呢個post講緊grad school所以用grad school角度講

數學BU應該係top 50, BC應該係100以外?
其實咩人會讀pt PhD?

認真我未聽過人咁讀

認真我未聽過人咁讀

X2
番緊工但想尋求真理嘅人?
Btw就黎1001可以開2

我諗住改一改個topic, 唔止PhD, 有興趣做research都可以入黎傾。

Btw我知有人認得我 咪爆我出黎呀

我諗住改一改個topic, 唔止PhD, 有興趣做research都可以入黎傾。

MPhil 都得

其實有咩分別 唔識分

PG黎講BU好啲

數學BU應該係top 50, BC應該係100以外?

係,BU Maths高d
http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/best-graduate-schools/top-science-schools/mathematics-rankings/page+2

MPhil 都得

Master都得

認真我未聽過人咁讀

X2

認真我未聽過人咁讀

X2

我見Polyu某學系有7個pt PhD

咩field? 我好奇想知

認真我未聽過人咁讀

X2

我見Polyu某學系有7個pt PhD

咩field? 我好奇想知

工程

工程同soci science做法好唔同,所以有都唔定
推下先

認真我未聽過人咁讀

X2

之前intern老細同依家某位政助都讀緊

都係工程?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞