計劃/預備報PhD討論區

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
報美帝乜消息都未有

Interview應該有架啦wor?

報美帝乜消息都未有

我報個間直接話3月15號出結果
好緊張
岩岩收到econ MPhil offer 又要溫返d數
報美帝乜消息都未有

美帝好似通常唔in
報美帝乜消息都未有

美帝好似通常唔in

我果科通常都無interview, 不過我知有幾間鍾意in人, 不過都係水泡黎

美帝好似通常唔in

我果科通常都無interview, 不過我知有幾間鍾意in人, 不過都係水泡黎

可能睇科同school, harvard business school, duke, northwestern 有phone/email, 有d 係吹下水 探下你口風去唔去 但唔係決定性

美帝好似通常唔in

可能睇科同school, harvard business school, duke, northwestern 有phone/email, 有d 係吹下水 探下你口風去唔去 但唔係決定性

有school會用skype in

美帝好似通常唔in

有school會用skype in

我傾就都係用skype

我傾就都係用skype

喺四大返工,啲研究生朝早八點幾返到個Lab,依加都未走

如果有得係lab訓應該個個帶晒睡袋

我成日準時走
幾時先到四月十五

我成日準時走

等你讀phd再講

我成日準時走

等你讀phd再講

佢個lab唔同你地個lab?
竟然有Oxford Skype interview invitation...
好感動
竟然有Oxford Skype interview invitation...
好感動

巴打加油
好感動

巴打加油

多謝巴打 我一定會好好準備
好感動

巴打加油

多謝巴打 我一定會好好準備

加油呀
可唔可以分享下報之前做左咩準備
我試過電郵聯絡其中d做相關研究既prof都無人覆 唔知係咪寫得太差
apply咗美國,等緊,有一兩個offer喇,不過要讀五六年,真係唔知去唔去好⋯⋯
apply咗美國,等緊,有一兩個offer喇,不過要讀五六年,真係唔知去唔去好⋯⋯

咩U同咩科先
岩岩收到水泡offer
Glasgow 問左位大學副校,佢話可以supervise 我
Glasgow 問左位大學副校,佢話可以supervise 我

佢會唔會無時間理你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞