計劃/預備報PhD討論區

1001 回覆
20 Like 4 Dislike

利伸ug marketing phd econ

其實對soc sci果類科有興趣e.g. econ, psycho,對business興趣麻麻
Btw,巴打你ug同phd個field點解可以唔同既?
無知一問

做behavioral economics啦
Ug pg field唔同無問題 人地收你就得

我就是behavioral economics
如果報19-20 master
Ielts 19年1月到期係咪要再考

有機會唔洗, 只要APPLY個陣, 但SEND之前打去問穩陣D

有機會唔洗, 只要APPLY個陣, 但SEND之前打去問穩陣D

咁就好 唔該
報咗文科mphil,前兩日interview咗,話要等三個星期消息~好緊張
報咗文科mphil,前兩日interview咗,話要等三個星期消息~好緊張

香港?
有冇巴打讀緊/黎緊會去Michigan讀?
其實香港係咪冇乜人去US讀PhD 本身想讀PhD已經唔多 加上US競爭又大
其實香港係咪冇乜人去US讀PhD 本身想讀PhD已經唔多 加上US競爭又大

巴打有offer?

有 不過唔多有offer姐

巴打有offer?

有呀
其他U仲等緊
Oxbridge都interview咗等緊消息 但呢啲機會唔大
所以應該end up會去US

有 不過唔多有offer姐

巴打有offer?

有呀
其他U仲等緊
Oxbridge都interview咗等緊消息 但呢啲機會唔大

umich夠做有餘啦
分分鐘仲好景過oxbridge
巴打你又係econ?

巴打有offer?

有呀
其他U仲等緊

我黎緊都會apply michigan
巴打介唔介意講下自己background, field
有冇chem撚?
好想快啲有消息
仲係十五十六
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞