David Webb:比特幣是分散式龐氏騙局 根本不是貨幣

683 回覆
427 Like 22 Dislike
其實點解啲人會對一條友虛構出黎既貨幣產生信用
同埋點解商店同公司會敢收
係咪本身買bitcoin果啲實體貨幣已經唔見得光既錢

我懷疑都唔知係咪用bitcoin收返QE印出黎既錢,最後一野篤爆之後就回復原狀

宜家香港狗衝ipo炒樓何嘗唔係
講真拎黎炒係OK
但如果你E家買幻想佢將來係貨幣
好危險
第一佢價值完全唔穩定
第二 如果第時流通係第2種COINS呢?
所以真係未有定案之前唔好呃自己買緊將來既貨幣啦
佢係有潛力但太多變數
由於它沒有值得信賴的內在價值支持,它就會似一隻燙手山芋一樣,所有商戶按收到虛擬貨幣,都會立即轉換為法定貨幣,以避免價格波動風險。

我覺得最大風險係呢樣,
信Bitcoin既人依然太少

係好事黎

從來富人都係1%

你比David Webb有錢先講野啦傻閪
睇下貨幣戰爭,就知道美元,係極唔公平地印出黎
其實係真
D人成日用黃金對比比特幣
黃金爆煲你都可以拎佢黎融曬佢做首飾
比特幣真係得堆data比你
預期升到美金2萬5之前會爆
其實係真
D人成日用黃金對比比特幣
黃金爆煲你都可以拎佢黎融曬佢做首飾
比特幣真係得堆data比你
預期升到美金2萬5之前會爆

首飾?藥箱都變成。

我懷疑都唔知係咪用bitcoin收返QE印出黎既錢,最後一野篤爆之後就回復原狀

宜家香港狗衝ipo炒樓何嘗唔係

Bitcoin相對債市規模太細啦
睇下貨幣戰爭,就知道美元,係極唔公平地印出黎

支那人個本科幻小說?

唔記得係咪。。。
信則有,不信則無
當隔離屋師奶可以係街市用crypto比錢既時候,btc應該升到某個水平,穩定落黎
其實市面上咁多唔同幣 係咪得幾隻生存到 其他都會爆?
只要唔出bug
一日都唔會爆既

大撚把 bug
做個 transaction 都要兩個星期
無人 minning 無得用

我意思例如係bitcoin用密碼學保護
難保佢套算法有日發現有bug(機率好細 暫時睇落好完美)
咁到時就大崩盤

龍頭都係個幾隻
btw 發明個條友好似到依家都未現身

如果你係發明個位,相信你都唔敢現身

應該係化名,啲人估係某位日本教授

但佢唔撚認

俾人迫供供條key出黎

又供乜key呀你?

https://dq.yam.com/post.php?id=5157

真定假?
只要唔出bug
一日都唔會爆既

大撚把 bug
做個 transaction 都要兩個星期
無人 minning 無得用

我意思例如係bitcoin用密碼學保護
難保佢套算法有日發現有bug(機率好細 暫時睇落好完美)
咁到時就大崩盤

所以咪有其他幣

咁黃金同鑽石都不過係物質既一種啫

黃金鑽石背後唔係有政府同聯儲局睇住既咩

你係咪倒轉左因果
因黃金鑽石本身稀有,先會畀(古代)政府當成貨幣既依據

咁政府冇囉bitcoin 做依據 點解啲人會覺得有價值

期望會
篇文都講緊係入賭場,賺到識割禾青咪叻仔囉,遲左輸哂就唔好怨

BTC係喺美國用財技玩爆左自己既經濟之後興起
所以BTC好多地方都同傳統貨幣打對台

例如傳統貨幣既授權,管理同交易都係中央化
而BTC係去中央化,由群體接納同確認交易
同埋BTC既供應係有定義上限
唔似得傳統貨幣,政府能夠控制貨幣功應

比較傳統貨幣同BTC,反而係BTC更加似黃金鑽石

btc可以無限縮少已經唔叫供應有定義上限

可能性唔高
唔同幣都有自己既賣點同特性,係唔同用途上要互相補足

不過可以肯定冇價值既垃圾幣係好L多
根本就係炒賣工具
平民同bitcoin 炒家既起點已經唔同啦
有咩理由要我用你獲利幾百倍既野做我日常既貨幣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞