David Webb:比特幣是分散式龐氏騙局 根本不是貨幣

683 回覆
427 Like 22 Dislike
美金有無內在價值?

任何法定貨幣都有黃金價值
問呢條問題只會顯得你無知

知唔知法定貨幣既意義係乜呀?
就算無黃金back up, 但成個國家既野來支持佢是有效的

但bitcoin呢, 只係一堆虛擬數字

當全球有幾%既人承認,接受同使用呢種貨幣
佢既地位已經大過好多法定貨幣啦

但宜家走勢似係脫離左貨幣本義變左炒賣工具
咁就好危險

點先 stablise 到?

唔好追,唔好炒,唔好盲撐
認同佢有貨幣既特性
但唔需要認同佢現時既市值

條件係每個人都要咁做,which is impossible

等佢爆
等佢爆完之後仲有人支持

(個人覺得跌到1000USD以下先係真係爆)

咁就好危險

點先 stablise 到?

唔好追,唔好炒,唔好盲撐
認同佢有貨幣既特性
但唔需要認同佢現時既市值

條件係每個人都要咁做,which is impossible

等佢爆
等佢爆完之後仲有人支持

(個人覺得跌到1000USD以下先係真係爆)

如果有日btc普及率去到80%,而傳統貨幣使用率跌到去10%,咁會點?
如果佢真係解決到內部問題, 又取代到美元成為交易貨幣
點止係而家呢個價, 呢個泡沫根本連粒塵都比唔上

咁就好危險

班人可能渣住好多,搵緊傻仔接貨! 無人接貨,過多兩年變垃圾

買左都唔敢賣
你咪唔好買囉, 你想買都唔賣比你啦

日日左手黎右手去,都唔知幾爽

如果係咁,呢個應該唔叫泡沫
相對黎睇應該係傳統貨幣貶緊值先啱
美金有無內在價值?

咩話?你想講金本位?
1971年冇咗啦喎,呢度係2017年。
你快啲返去啦
成個金融體系社會制度返工返學根本全部都係騙局

如果係咁,呢個應該唔叫泡沫
相對黎睇應該係傳統貨幣貶緊值先啱

你講得非常好, 事實正正就係咁
但冇人願意相信
美金有無內在價值?

🤣🤣🤣
Bitcoin其實係一場革命,係想推翻銀行業同現有金融體系,成王敗寇

咁你要集合晒全球10大首富,先可以推得翻行wor! 你講掂班首富, 將資產轉晒做BTC先啦 你講掂誠哥我都當你贏!

「所以從來富人只有1%」

所以誠哥唔玩BTC 先變到咁有錢!我明

佢有錢過david webb之後,再過多三五7年應該有錢過嘉誠

仲有咩LITECOIN, 以太幣,根本隻隻都係差唔多原理,證明要整一隻所謂新幣係好易

BITCOIN有咩咁特別?

要整個forum都好易, 點解你係連登唔去高登?

一樣道理

高登咪就係無啦啦比抄登打到仆街囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞