David Webb:比特幣是分散式龐氏騙局 根本不是貨幣

683 回覆
427 Like 22 Dislike

當全球有幾%既人承認,接受同使用呢種貨幣
佢既地位已經大過好多法定貨幣啦

但宜家走勢似係脫離左貨幣本義變左炒賣工具
咁就好危險

點先 stablise 到?

唔好追,唔好炒,唔好盲撐
認同佢有貨幣既特性
但唔需要認同佢現時既市值

條件係每個人都要咁做,which is impossible

等佢爆
等佢爆完之後仲有人支持

(個人覺得跌到1000USD以下先係真係爆)

如果有日btc普及率去到80%,而傳統貨幣使用率跌到去10%,咁會點?

政府控制唔到貨幣
冇得透過貨幣既升貶值控制出入口
廣義貨幣理論應該會受到挑戰

如果我係美國政府, 我會買入BTC作為儲備

USD will be backed by BTC (to certain extend)

美國為呢個問題, 一早就有左答案

1988 年 The economist 其中一期封面
本野係 Rothschild 旗下
咁Rothschild 同美帝既關係, 可自行想像
睇下GET 唔GET 到佢地既目標

咁就好危險

認同佢有貨幣既特性

條件係每個人都要咁做,which is impossible

等佢爆
等佢爆完之後仲有人支持

如果有日btc普及率去到80%,而傳統貨幣使用率跌到去10%,咁會點?

政府控制唔到貨幣

唔報稅得買賣雙方知道, 所以政府先唔鍾意
但係呢個真係crypto既好處
如果佢真係解決到內部問題, 又取代到美元成為交易貨幣
點止係而家呢個價, 呢個泡沫根本連粒塵都比唔上

你估美國佬會唔會比呢件事發生? 人地唔做野住,係想睇下你班撚樣,想做啲乜! 去到某個位,佢地就會做野,一野打沉你班垃圾

如果我係美國政府, 我會買入BTC作為儲備

USD will be backed by BTC (to certain extend)

我係美國佬,我就會入人民幣做儲備!

USD will be backed by RMB!

講多無謂,全幅身家轉用bitcoin啦
沽貨死全家

咁就好危險

認同佢有貨幣既特性

等佢爆
等佢爆完之後仲有人支持

政府控制唔到貨幣

希望快啲見到有鋪頭 "We Accept Bitcoin Only"
知唔知法定貨幣既意義係乜呀?
就算無黃金back up, 但成個國家既野來支持佢是有效的

但bitcoin呢, 只係一堆虛擬數字

咁就好危險

班人可能渣住好多,搵緊傻仔接貨! 無人接貨,過多兩年變垃圾

買左都唔敢賣
你咪唔好買囉, 你想買都唔賣比你啦

日日左手黎右手去,都唔知幾爽

其實都撚無聊,自己開幾間公司,做買賣再抄高個價! 再放流料叫人入貨,之後出壞消息,做低個價,再自入低價入貨 十尻年都係咁做,唔撚悶咩?

我既左右手唔係咁既意思,我係指放altcoin 做btc, 再用btc去買其他altcoin
你覺得悶唔悶我唔知,我覺得好好玩
騙局黎 大家唔好入貨

港豬冇資格賺錢
美金個所謂實值價值支持都小得可憐 bitcoin 反而有限值到發行數量
只可以講係好危險,依家有閒錢就入啦

咁就好危險

認同佢有貨幣既特性

等佢爆
等佢爆完之後仲有人支持

放心
無可能
BTC貨幣普及率係無國家操控嘅情況下
無可能去到80%
到依家佢都唔係generally accepted
只不過係一部分market 嘅交易媒介
再遲下Bitcoin 升得更加瘋狂嘅時候
就會有人出手干預
騙局黎 大家唔好入貨

港豬冇資格賺錢

依家市場btc transaction > 70%係支那人

以港豬既思維, 好快會被人滅族

港豬永遠只會慢人一步

得閒就睇多d書 唔好淨係掛住番工做狗啦
到佢穩定再講啦 Bitcoin講成通用貨幣言之尚早
始終個volatility太高 全世界冇一種貨幣短時間內內個%change in nominal value係大成咁
而家當佢derivatives咁炒就fit到漏油
如果佢真係解決到內部問題, 又取代到美元成為交易貨幣
點止係而家呢個價, 呢個泡沫根本連粒塵都比唔上

如果係咁,呢個應該唔叫泡沫
相對黎睇應該係傳統貨幣貶緊值先啱

你講得非常好, 事實正正就係咁
但冇人願意相信

終於有人識貨幣價值相對概念

呢個世界, 有d人會變富有, 係有原因既

你仲差一樣野
就係bitcoin要generally accepted
呢個故事先完到
睇好bitcoin唔係泡沫嘅人點解無人將自己手上由政府操縱嘅貨幣轉晒做bitcoin

放心
無可能
BTC貨幣普及率係無國家操控嘅情況下
無可能去到80%
到依家佢都唔係generally accepted
只不過係一部分market 嘅交易媒介
再遲下Bitcoin 升得更加瘋狂嘅時候
就會有人出手干預

其實有嫁啦
blockstream 係 axa 個CEO 搞出黎既
佢又係政府D人, 而家係睇想點樣整D 911 false flag 出黎屈btc
睇好bitcoin唔係泡沫嘅人點解無人將自己手上由政府操縱嘅貨幣轉晒做bitcoin

一早轉晒啦 半年前d人都話雲端垃圾冇人用

依家咪又係個個走去搶

港豬真係笑而不語 淨係識番工賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞