David Webb:比特幣是分散式龐氏騙局 根本不是貨幣

683 回覆
427 Like 22 Dislike
連登仔討厭BTC既原因 因為自己無買 唔抵得 所以想佢爆

屌你老母誅心論
呢度有冇人係匯豐三十幾蚊時掃貨先?點名冇人唱衰匯豐?
美金有無內在價值?

任何法定貨幣都有黃金價值
問呢條問題只會顯得你無知

On9
一樣野完全冇人信,冇人用既時候,佢已經冇晒任何價值

bitcoin可以用黎走私犯法 而FBI都查唔到

咁你認為佢會冇利用價值定係呢個世界冇人再犯罪

咁佢既利用價值就係罪犯之時既交易單位 當btc冇晒價值,罪犯都唔會用啦

罪犯要用交易單位就係要用bitcoin 咁一日有罪犯 bitcoin就仲會有價值

你只可以話bitcoin被另一隻加密貨幣取代

當btc本身冇晒價值,而佢只會係一堆data 咁佢地即使用bitcoin嚟交易,但係佢用唔到bitcoin 嚟換任何野,咁就自然冇人用

當xx冇價值,佢只會係一堆yy

哩句講咩貨幣都得
美金有無內在價值?

金本位一早已經無左,greenspan 買重金係因為佢覺得遲到有一日大爆bow ,貨幣會重臨金本位,但到宜家都未爆

呢個post好多小朋友
我見到樓上一班人就戥你老母淒涼
為咗自圓其說可以自在一堆假邏輯嚟解釋

比特幣升並唔係因為”你哋”有需求
佢哋係洗錢平台 係罪犯對佢哋有需求
用下你個豬腦正常邊個需要隱藏身份bypass KYC

當有一日呢班罪犯發現冇辦法用bitcoin兌換返現金時
你覺得比特幣價值會幾多?
好多人低位無入咪係度酸囉

日日祈禱 bitcoin 仆街

點知之後升到自己都高位入貨

跟住接埋火棒,爆埋收工

歷史上好多例子都係咁
唔識經濟 但有興趣 黎明
其實連美金都係咁啦,根本換唔到所謂背後嘅黃金,只係美國政府嘅信用。所以依家黎講,貨幣都唔使有咩實物支持,基本上只要買賣雙方都覺得嗰樣野有交易價值就得。

但美國政府既信用係建基於佢既軍力,你相信佢可以保護世界黎用美金自由貿易既軍隊

再講白d 美國會對美金有obligation 到最後有咩事佢會負責(你信既話)
Bitcoin 去到最後爆煲 你搵邊個負責佢個價值或者obligation
但我認同係炒賣方面佢完美咁製造一個可交易既工具

除非bitcoin都係由美國政府或有美國國力咁強既組織揸莊,佢先會成真正既貨幣
否則無一

據我所知,bitcoin 唔會有人揸到莊,應該話每個用家都係莊家
Bitcoin唔會爆唔會有default
因為無人有任何義務兌換金錢
去到一步用唔到來做洗錢平台時
需求=0 價值=0
其實btc 有上限發行,唔明點樣可以做貨幣?個款似黃金多過貨幣

利申 唔識
美金有無內在價值?

呢個常識好撚多人搞錯:

金本位廢除左好撚耐,銀紙值錢係因為國家嘅信用
其實連美金都係咁啦,根本換唔到所謂背後嘅黃金,只係美國政府嘅信用。所以依家黎講,貨幣都唔使有咩實物支持,基本上只要買賣雙方都覺得嗰樣野有交易價值就得。

但美國政府既信用係建基於佢既軍力,你相信佢可以保護世界黎用美金自由貿易既軍隊

再講白d 美國會對美金有obligation 到最後有咩事佢會負責(你信既話)
Bitcoin 去到最後爆煲 你搵邊個負責佢個價值或者obligation
但我認同係炒賣方面佢完美咁製造一個可交易既工具

除非bitcoin都係由美國政府或有美國國力咁強既組織揸莊,佢先會成真正既貨幣
否則無一

據我所知,bitcoin 唔會有人揸到莊,應該話每個用家都係莊家

bitcoin嘅莊係電腦運算力
國家級規模要搞鳩bitcoin係有機會成功
依家係咪全部exchange都要登記身份
咁點洗黑錢

BITCOIN 係保障你努力得番黎既財富係永久價值 姐係今個月你努力所得既人工 係50年後 唔會因為政府狂印錢OR通漲 變得無價值

佢升得咁勁 只係步向緊佢既合理價
現今街貨量得番600萬左右 全球既人都狂搶緊
BTC成為主流的話 估值係50~100萬美金 到左呢個價之後 佢既波幅就開始小

希望連登仔可以了解下先屌
所有禁止BTC既國家都係操縱貨幣好勁既國家 例如中美等等
銀行佬就更加驚 原本IPO可以食水咁深 宜家一隻ETH ICO 平你幾萬倍

你講出黎自己覺唔覺得好笑

Btw個po 真係好低質,好似一班邪教信徒走出黎講埋啲似是而非既evidence 去盲撐一個洗黑錢工具
其實只要夠多人玩
任何一隻有交易系統ge game 入面D貨幣都可以成為電子貨幣
最緊要有人承認
好似以前人仔咁,你去大陸
D大陸人唔肯收人仔
咁果一刻,你手上ge人仔就冇左作為貨幣ge功用

BITCOIN 係保障你努力得番黎既財富係永久價值 姐係今個月你努力所得既人工 係50年後 唔會因為政府狂印錢OR通漲 變得無價值

佢升得咁勁 只係步向緊佢既合理價
現今街貨量得番600萬左右 全球既人都狂搶緊
BTC成為主流的話 估值係50~100萬美金 到左呢個價之後 佢既波幅就開始小

希望連登仔可以了解下先屌
所有禁止BTC既國家都係操縱貨幣好勁既國家 例如中美等等
銀行佬就更加驚 原本IPO可以食水咁深 宜家一隻ETH ICO 平你幾萬倍

你講出黎自己覺唔覺得好笑

Btw個po 真係好低質,好似一班邪教信徒走出黎講埋啲似是而非既evidence 去盲撐一個洗黑錢工具
Just 1,000 bitcoin holders own 40 per cent of the market, according to a new report.

These major investors, known as “whales”, could cause the value of the cryptocurrency to plummet at any point, it has been claimed.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞