This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike

其實佢應該整霸氣d
本身諗住佢係同ren平起平坐爭權咁
同埋個演員好型

講返起 anakin, 而家睇佢個樣都有一種邪氣

而ben 唔知點解上集比人笑佢似達哥之後覺得佢個樣好滑稽 似點都惡唔出樣
收購左fox之後我覺得呢到面係mcu podt
但內裡係老迪綜合都冇咩問題
應該全年都會有岩topic有人推post

希望下個POST TITLE SHOW RESPECT TO LUKE

希望下個POST TITLE SHOW RESPECT TO LUKE

Marvel sw一家親

其實佢應該整霸氣d
同埋個演員好型

而ben 唔知點解上集比人笑佢似達哥之後覺得佢個樣好滑稽 似點都惡唔出樣

Adam霸氣過Hayden
而家睇完tlj d人話kylo係the anakin we deserved

其實佢應該整霸氣d
同埋個演員好型

first order 係參考nazi germany

general hux個外型係完全match 哂nazi germany講既北歐人種/雅利安人

Jesus, Tony, how old is this guy?
我發現係果邊大家都有共識咁skip咗啲人身攻擊reply

撚開dc狗表示慣左唔理呢d低質發爛渣cm
等人笑鳩佢好過

Jesus, Tony, how old is this guy?

SW 機場 spidey

屌我都諗起呢幕
peter仔睇我地post一定好啱傾好開心

屌我都諗起呢幕

加埋ned仔

其實佢應該整霸氣d
同埋個演員好型

而家睇完tlj d人話kylo係the anakin we deserved

但hayden真係天生有種邪氣
達哥就靠演技 以中二取勝
我認同佢今集表現係好好既

屌我都諗起呢幕

加埋ned仔

呢幕睇到幾肉赤呀

Marvel最西利係佢套套戲本身set好左要交代d咩,所以就算拍得差都唔太影響票房,所有野係線性發展緊一步一步黎

Ironman出美單眼佬,話俾你知依個世界係有好多唔同英雄唔似之前個d英雄片咁

Hulk,片尾出tony話會組隊

Ironman2出黑寡婦,單眼佬做正式配角,帶出神盾局

Thor,片尾帶出宇宙魔方,暗示洛基會搞出一壇大野

隊長,直頭話埋俾你知我地要正式組隊

就算avg1都只係前哨戰,之後要打的係thanos

一套套有關連有進展黎

相反dc
Mos無,只係講超人
SS差唔多唔關事,只係最後batman話等我地黎搞以後
WW,又係唔關之後的事,只係介紹返WW,同樣的隊長都有講黎緊avg啦

即基本上得bvs一套係黎講之後的野屌

呢啲就係planning同手法高低問題
你要建立一個cu就預左每套都要有啲明顯關連
唔係下下靠睇email就叫有連動架

算啦...講到口臭架啦

真係明眼人都睇得出....但人地係都唔跟都冇計
Marvel最西利係佢套套戲本身set好左要交代d咩,所以就算拍得差都唔太影響票房,所有野係線性發展緊一步一步黎

Ironman出美單眼佬,話俾你知依個世界係有好多唔同英雄唔似之前個d英雄片咁

Hulk,片尾出tony話會組隊

Ironman2出黑寡婦,單眼佬做正式配角,帶出神盾局

Thor,片尾帶出宇宙魔方,暗示洛基會搞出一壇大野

隊長,直頭話埋俾你知我地要正式組隊

就算avg1都只係前哨戰,之後要打的係thanos

一套套有關連有進展黎

相反dc
Mos無,只係講超人
SS差唔多唔關事,只係最後batman話等我地黎搞以後
WW,又係唔關之後的事,只係介紹返WW,同樣的隊長都有講黎緊avg啦

即基本上得bvs一套係黎講之後的野屌

Lex咁得閒設計埋logo

其實佢應該整霸氣d
同埋個演員好型

我仲記得hayden係george親手揀
就係因為覺得佢奏眉頭嗰陣有d邪氣
Hayden第三集真係算係咁
係對白搞到比人笑
第二集嗰陣比人鬧得最甘
因為hayden嗰陣仲係好細個好新
好似殺完sand people I hate them嗰個act咁
仲係似細路仔 想像唔到點會係darth vader

我又諗起ca2呢幕

嗰時喺戲院睇真係一秒出左戲
以為佢抆光劍

我又諗起ca2呢幕

以為佢抆光劍

係...我都呆左

玩到咁大

係對白搞到比人笑
第二集嗰陣比人鬧得最甘
好似殺完sand people I hate them嗰個act咁

如果ben 個樣邪惡返D 個觀感會FIT哂

我又諗起ca2呢幕

以為佢抆光劍

係...我都呆左

玩到咁大

頂我仲係好唔中意嗰一幕
乜黑科技黎可以咁樣走佬

係對白搞到比人笑
第二集嗰陣比人鬧得最甘

第二集個劇本同對白爛到咁
幾好演技都冇用
睇佢flirt padme真係老尷到想死
hayden啲演技就係不停屙屎唔出樣
所以第三集啲內心掙扎就啱佢做
不過始終演技唔夠 黑化過程佢都唔係好carry到

我又諗起ca2呢幕

以為佢抆光劍

係...我都呆左
玩到咁大

頂我仲係好唔中意嗰一幕
乜黑科技黎可以咁樣走佬

呢個火頭竟然可以秒速挖地道
光劍都唔得啦屌

第二集個劇本同對白爛到咁
幾好演技都冇用
睇佢flirt padme真係老尷到想死
hayden啲演技就係不停屙屎唔出樣
所以第三集啲內心掙扎就啱佢做
不過始終演技唔夠 黑化過程佢都唔係好carry到

其實有少少唔關佢事,係劇本問題

之前睇過由佢話咩JEDI唔會亂殺人起(有個劇情好似係咁上下)

到佢去殺D padawan/小朋友時都只係過左13分鐘咁上下

根本就係劇情突然暴走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞