This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike

rey

rey

佢同emilea clarke都係戲入面個妝靚過平時

rey

因為佢淡妝先靚
蟲女就白髮加持

rey

因為佢淡妝先靚
蟲女就白髮加持

佢terminator 個妝都幾正

rey

因為佢淡妝先靚
蟲女就白髮加持

成個肥師奶咁

rey

因為佢淡妝先靚
蟲女就白髮加持

成個肥師奶咁

Terminator 簡直係越拍越gag

rey

因為佢淡妝先靚
蟲女就白髮加持

成個肥師奶咁

Terminator 簡直係越拍越gag

Me before you

rey

我仲以為 Emilia Clarke 下集都會有份,點知出左一陣就死左

都唔止少少
因為睇前半已經發現唔對路 條支線扣左好多分
係後面加返d分
睇完成個人好撚空虛 好似嗰時睇完7咁

我自己前半仲係非常期待
因為完全唔expect支線最後原來係廢
同埋原本luke講jedi創造vader同想殺kylo本身諗住黎料了 我以為佢會好深入討論呢樣野

後半基本上 之後就開始sense到故事唔係想咁行
無野期待
最後好睇都只係因為本身對 有感情同回憶

我都以為佢會深入探討force
等我仲滿心歡喜 點知點到即止
呢part分明有趣過賭場同追船好多啦

後尾終於focus返主線咁一定好睇既
紅字好撚agger

主要因為我覺得佢仲未有一個好defined嘅主題去推動個劇情
Jedi同sith興衰交替完
新三部曲好應該玩d唔同嘅新野

都唔止少少
因為睇前半已經發現唔對路 條支線扣左好多分
係後面加返d分
睇完成個人好撚空虛 好似嗰時睇完7咁

我自己前半仲係非常期待
因為完全唔expect支線最後原來係廢
同埋原本luke講jedi創造vader同想殺kylo本身諗住黎料了 我以為佢會好深入討論呢樣野

後半基本上 之後就開始sense到故事唔係想咁行
無野期待
最後好睇都只係因為本身對 有感情同回憶

我都以為佢會深入探討force
等我仲滿心歡喜 點知點到即止
呢part分明有趣過賭場同追船好多啦

後尾終於focus返主線咁一定好睇既
紅字好撚agger

主要因為我覺得佢仲未有一個好defined嘅主題去推動個劇情
Jedi同sith興衰交替完
新三部曲好應該玩d唔同嘅新野

明顯佢有自己睇法,但有啲眼高手低
岩岩睇完,睇之前見到大家既留言其實有少少淆,但睇完之後覺得係好睇過 tfa,但亦明大家講點解死忠會不滿,今集基本係將第7集既野無視哂,接近砍掉重練咁滯

等左兩年你而家先同我講 Rey 老豆老母只係爛賭爛飲友,呢點真係睇到o嘴

另外 superleia 又係,我以為咁樣賜死 Leia,點知佢一個擺手就飛翻入艇,睇到呢幕我即時諗起 han 係 tfa 個句 "that's not how the force works"

支線個 part 以為真係會做到野,點知又係用來涉時間
我仲以為 DelToro 個角色會好似 Lando 咁幫手,點知又係用完即棄

黑化 Luke 呢下又係唔太知想點,但起碼去到最尾都 tune 翻正,同埋見到 Yoda 呢下我個人覺得係幾正,希望下集 Luke 可以用英靈資態出現指點 Rey 啦
幾時可以唔洗藍字?
岩岩睇完,睇之前見到大家既留言其實有少少淆,但睇完之後覺得係好睇過 tfa,但亦明大家講點解死忠會不滿,今集基本係將第7集既野無視哂,接近砍掉重練咁滯

等左兩年你而家先同我講 Rey 老豆老母只係爛賭爛飲友,呢點真係睇到o嘴

另外 superleia 又係,我以為咁樣賜死 Leia,點知佢一個擺手就飛翻入艇,睇到呢幕我即時諗起 han 係 tfa 個句 "that's not how the force works"

支線個 part 以為真係會做到野,點知又係用來涉時間
我仲以為 DelToro 個角色會好似 Lando 咁幫手,點知又係用完即棄

黑化 Luke 呢下又係唔太知想點,但起碼去到最尾都 tune 翻正,同埋見到 Yoda 呢下我個人覺得係幾正,希望下集 Luke 可以用英靈資態出現指點 Rey 啦

origin + prequel 都係講skywalker家族.....而家rey 原來係路人都咁勁

感覺又係炒4/5 apprentice faces master (darth vader vs obiwan & ben vs luke)

最後又係變spirit

leia luke化

最不滿係寫到luke 咁....一直佢都係light side symbol...

face dark side sense 到darth vader仲有良知救返darth vader

一直都係SW中既英雄...而家又黑化想殺ben, fail 左ben
幾時可以唔洗藍字?

今晚12點
開始好多reylo fanart睇
I can die happy now

咁好咩
我諗我係唔鍾意>>>>>鍾意 TLJ

買左盒star destroyer 定定驚

Reylo
Poe x Finn係咪收左皮

Rich

Reylo
Poe x Finn係咪收左皮

今集開頭有少少
其實戲黎講我而家都唔知7定8好d
7劇情完整d
8刺激d不過都多wtf位
同埋諗返7一次我屌套戲嘅同時有好多位都係屌緊成個新三部曲嘅走向
例如照舊first order打resistance而唔係開一個新嘅唔同嘅時代背景,咁自然唔會有好似前傳咁有唔同嘅感觀
主角嗰d又係太似正傳
但呢d根本係成個新三步曲嘅方向
你背景似正傳就自然好多野都似(e.g starkiller/dreadnought/入侵基地)
又唔應該入哂7數

Rich

呢隻我都有

Rich

呢隻我都有

我想買唔係lego嗰d模型
之前行過見到好多款好似好正
其實戲黎講我而家都唔知7定8好d
7劇情完整d
8刺激d不過都多wtf位
同埋諗返7一次我屌套戲嘅同時有好多位都係屌緊成個新三部曲嘅走向
例如照舊first order打resistance而唔係開一個新嘅唔同嘅時代背景,咁自然唔會有好似前傳咁有唔同嘅感觀
主角嗰d又係太似正傳
但呢d根本係成個新三步曲嘅方向
你背景似正傳就自然好多野都似(e.g starkiller/dreadnought/入侵基地)
又唔應該入哂7數

Ep7整廢new republic真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞