This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike

自問都叫死忠 會唔會接受唔到

你點睇tfa

為出而出
Loop Luke 故事一次
我仲係覺得6完左已經係十分好 但rogue one咁補下中間d 空白位十分好

咁你準備加入我地大戰都得喇
好難相信有正傳fans會滿意呢個鋪排
利申 覺得rogue one好睇

差啲以為得我咁諗

下 嗰時都好多人話好睇喎

Jyn erso 好正 最後大戰又好睇

你點睇tfa

為出而出
我仲係覺得6完左已經係十分好 但rogue one咁補下中間d 空白位十分好

差啲以為得我咁諗

Vader個fight scene
大家掛住講sw無咩人講marvel
https://twitter.com/mcu_tweets/status/941443827189075969
wasp都出埋flashback
究竟avg4 係做緊乜
係咪就咁叫avg4: flashbacks
個人覺得唔好咁執著就得啦

其實劇透左知道係點已經唔太接受到

由細到大佢都係代表light side

可能我唔係死忠只係睇哂咁多集啦
我唔知你被劇透成點
但我既解讀同你既描述有啲出入
所以唔好諗咁多
專心enjoy套戲啦

Sorry我要聽日睇左先會睇你段野同覆你

其實無劇透
不過唔知發咩神經走去細字左

咁攪笑

你點睇tfa

為出而出

差啲以為得我咁諗

我意思係同今集比

你地講到咁我好擔心 我怕我會好唔鍾意

你係咪好死忠先
我覺得如果唔係好care sw要完整嘅tlj其實真係唔差

你點睇tfa

為出而出

Agger
我又係一知老迪買左sw即刻係失望多過興奮
跟住一出ep7 d news trailer都覺得個走向唔係star wars fans中意嘅

好似ben巴咁講
如果係普通有睇開既路人應該會覺得係神作
但好中意正傳(even前傳)嗰種完整性既話就未必接受到
作為sw正傳電影黎講都算係一個幾大既問題
但overall套戲都係好睇既
可能你唔好咁高期望入場真係會好d掛

其實我覺得好難用一套同一個系列比既

可能最後一集會扭返好呢

我覺得自己已經係到自我安慰緊

你點睇tfa

為出而出

差啲以為得我咁諗

Krennic望住death star喺個天嗰幕
Jyn cassian攬住死
同埋rogue one soundtrack唔係jw 不過都好高質
嗰陣睇完日日loop

Agger
跟住一出ep7 d news trailer都覺得個走向唔係star wars fans中意嘅

見到部imperial star destroyer 改埋個樣已經feel到唔多對路

你地講到咁我好擔心 我怕我會好唔鍾意

你係咪好死忠先

你點睇tfa

為出而出

Agger

好想睇Lucas寫(not direct)既sequels

你點睇tfa

為出而出

差啲以為得我咁諗

同埋rogue one soundtrack唔係jw 不過都好高質
嗰陣睇完日日loop

其實一入場都知呢D角色一定會死哂

Agger

我係一半半

1-3 我都仲係學生...得3有入戲院睇....當時好好FEEL 係大院到睇係D戰艦係太空到射射射好正 再出有得入戲院睇感到高興

但佢又接6之後.....

你係咪好死忠先

你點睇tfa

為出而出

Agger

首先仗就一定打架啦
即使係一個新嘅era
但empire變first order rebel變resistance
兩邊同以前一樣好無誠意
同埋好想係用darth vader貫穿九部曲
Sequel講darth vader legacy
再探討light同dark balance(ep7,8我唯一中意嘅位 )
貼返少少Marvel野
唔知有無old news我未追返前幾頁d post

翻譯(入面有埋source): https://www.facebook.com/zass17/photos/a.702640013154268.1073741829.695811107170492/1513657815385813/?type=3&theater

為出而出

差啲以為得我咁諗

嗰陣睇完日日loop

其實一入場都知呢D角色一定會死哂

ARE WE BLIND?????????????
TLJ個rt audience score得65% 真係變fans評價兩極
貼返少少Marvel野

翻譯(入面有埋source): https://www.facebook.com/zass17/photos/a.702640013154268.1073741829.695811107170492/1513657815385813/?type=3&theater

有人貼左喇
唔追出面post都追下呢度啦

Agger

首先仗就一定打架啦
即使係一個新嘅era
但empire變first order rebel變resistance
兩邊同以前一樣好無誠意
同埋好想係用darth vader貫穿九部曲
Sequel講darth vader legacy
再探討light同dark balance(ep7,8我唯一中意嘅位 )

lucas本身都有sequels idea
但老迪聽完話唔用
望住7同8咁樣樣 真係好想知lucas寫左啲咩出黎
8好似好破舊立新 但其實啲concept都冇咩變
skywalker家族同force咁深淵源 又經歷晒light同dark
sequel用返佢地去探討force都冇問題
冇必要夾硬抽離既

ro呢幕真係丁到出血
嗰時成間戲院靜晒 全部人倒抽一口涼氣
嗰種壓迫感不得了
TLJ個rt audience score得65% 真係變fans評價兩極

今次我認同影評真係吹大左
希望我中假劇透
貼返少少Marvel野

有人貼左喇
唔追出面post都追下呢度啦

屌 岩岩睇返原來我有追哂係無睇返D圖
sor
當補返翻譯版啦 (雖然係台灣譯既補黎唔知做乜鬼)
大家掛住講sw無咩人講marvel
https://twitter.com/mcu_tweets/status/941443827189075969
wasp都出埋flashback
究竟avg4 係做緊乜
係咪就咁叫avg4: flashbacks

尋晚見到呢張相但唔記得po上黎
都話iw冚家剷 a4就瘋狂flashback

ro呢幕真係丁到出血
嗰時成間戲院靜晒 全部人倒抽一口涼氣
嗰種壓迫感不得了

帶住個PLAN比LEIA 完美完結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞