This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike
睇完last Jedi
覺得要睇多幾次先領會到
至於撚狗個part ,都唔係第一次俾JJ撚

唔明點解要神化佢撚狗呢樣野
扭橋扭得好睇既話俾佢瘋狂撚又點話
但而家真係唔覺佢扭得好

瘋狂幫jj含
唔係扭到全世界都估唔到就叫好
要fit個故事先得

走啦個死老野玩 mytho玩到走火入魔
唔講以為佢拍緊星戰

我覺得普羅幾好睇呀....自己好鍾意D故事係去外星探險
普羅其實帶左好多新野出黎...黑水,8爪魚
當然magneto都好正
係奇怪拍左聖約先再返拍普羅同聖約中間個10年姐

我都覺得普羅好好睇
但聖約就真係一舊屎

唔否認 聖約太易估到劇情

劇情廢都唔係大問題
整到異型個lore 1999先要屌

其實我都覺得普羅好好睇
聖約就
角色on99都算
問題係成個故事走向好唔清晰
睇普羅你以為佢想講人類起源咩 又唔係喎
睇聖約又以為佢想講engineer咩 都唔係喎
變左david實驗紀錄+發蹟史咁
唔係好明佢而家究竟想講乜

唔講以為佢拍緊星戰

我都覺得普羅好好睇

但聖約就真係一舊屎

劇情廢都唔係大問題

佢堆前傳仲未接到Alien1
I want Alien5
未睇, 咁姐係套戲係咪出面所講星戰界嘅TDK
同帝國反擊戰比邊套好?
150同老人k真係好嘔心,明明係dc狗,以前成日搵野踩marvel幫dc含,宜家扮晒中立又扮專家分析

最on9係150又話block左老人k扮晒咩咁,點知又係人地個post留言,係度話block錯人,有無人信呀
睇完last Jedi
覺得要睇多幾次先領會到

但而家真係唔覺佢扭得好

瘋狂幫jj含
要fit個故事先得

有冇人覺得TLJ有d位似star wars版IM3
同帝國反擊戰比邊套好?

攞TDK嚟比就吹大咗,某條支線眼高手低,扭橋扭得盡咗,其他我覺得幾好
同帝國反擊戰比邊套好?

攞TDK嚟比就吹大咗,某條支線眼高手低,扭橋扭得盡咗,其他我覺得幾好

電影黎講係真係好睇
但作為一套非外傳sw就真係失望
睇完last Jedi
覺得要睇多幾次先領會到

但而家真係唔覺佢扭得好

瘋狂幫jj含
要fit個故事先得

屌 我啱先喺sw post先講完im3

真心唔覺係因為死忠先唔滿意呢個安排
根本普通觀眾都未必接受到啦
更何況呢套係sw 就算死忠有期望都好正常啫

唔講以為佢拍緊星戰

我都覺得普羅好好睇
但聖約就真係一舊屎

劇情廢都唔係大問題

其實我都覺得普羅好好睇
聖約就
角色on99都算

新兩集完美展示到fox幾咁on9
異形前傳唔撚講清楚到底異形係點黎係度講宗教神話
每一集都有自己說法

異型1:異型蛋
異形2: alien queen>異型蛋
普羅: 黑汁>啪啪啪>shaw>八爪魚>neomorph(?)
聖約: 靈芝包子>黑異型>白異型>立即變黑哂亦得
(最好笑係bb異型仲勁過成年異型)

屌你打到我都唔知打緊咩
解釋左仲衰過唔解釋
同帝國反擊戰比邊套好?

電影黎講係真係好睇

agger
都係好睇既 但唔係神作lv囉
個人黎講暫時都係覺得esb神啲
睇完last Jedi
覺得要睇多幾次先領會到

但而家真係唔覺佢扭得好

瘋狂幫jj含
要fit個故事先得

係囉 一係就咪用sw正傳個朵同舊角色
成班淨係識話 哇好破舊立新呀

唔講以為佢拍緊星戰

我都覺得普羅好好睇

但聖約就真係一舊屎

劇情廢都唔係大問題

佢堆前傳仲未接到Alien1
I want Alien5

其實接到架
fans都已經幫佢諗好
普羅係alien 1嘅LV426
係唔撚知老雷痴左邊個總挈否認
以為佢有咩驚天大扭橋
同帝國反擊戰比邊套好?

電影黎講係真係好睇

唔緊要
下集真‧ 超越EPV

溫馨提示返先
呢度唔係sw8劇透區
大家討論記住小心啲
唔好劇透

順便傾下幾時可以劇透討論啦
星期六晚12點後?

我冇話jj扭得好
只係慣左佢次次都係咁,分分鐘一開始佢自己都冇答案
我冇話jj扭得好

隔離po有人讚
我冇話jj扭得好

隔離po有人讚

點止讚
直頭吹到佢係神級
感覺好似俾舊屎你食都要謝主隆恩仲幫佢兜埋咁

係囉 一係就咪用sw正傳個朵同舊角色
成班淨係識話 哇好破舊立新呀

一見到破舊立新就想派膠
除左達哥叫幾新之外仲有邊忽新
而家呢幾個俾人屌既劇情安排好新咩
我冇話jj扭得好

隔離po有人讚

點止讚
直頭吹到佢係神級

J斯林
我冇話jj扭得好

隔離po有人讚

點止讚
直頭吹到佢係神級

J斯林

扭橋到底係JJ定Rian Johnson
見到今集寫Written by Rian Johnson
我冇話jj扭得好

隔離po有人讚

點止讚
直頭吹到佢係神級

J斯林

咁呢個真係無得考究
兩個點都有基本共識(掛)

其實我都覺得普羅好好睇
聖約就
角色on99都算

新兩集完美展示到fox幾咁on9
異形前傳唔撚講清楚到底異形係點黎係度講宗教神話
每一集都有自己說法

異型1:異型蛋
異形2: alien queen>異型蛋
普羅: 黑汁>啪啪啪>shaw>八爪魚>neomorph(?)
聖約: 靈芝包子>黑異型>白異型>立即變黑哂亦得
(最好笑係bb異型仲勁過成年異型)

屌你打到我都唔知打緊咩
解釋左仲衰過唔解釋

屌我一路睇聖約都一路諗究竟而家乜+乜=乜
似係ridley喺普羅吹大左收唔返
black goo green goo全部唔解釋
總之就好多位可以整異型 隻隻異形都自帶外掛
我冇話jj扭得好

隔離po有人讚

點止讚
直頭吹到佢係神級

J斯林

下集又改返jj導,會唔會又轉風格
我覺得係重點唔係係邊個扭到咁,而係根本一開始jj自己都冇個答案,純粹叼個波出嚟俾你班人諗飽佢
我冇話jj扭得好

隔離po有人讚

點止讚
直頭吹到佢係神級

J斯林

咁呢個真係無得考究
兩個點都有基本共識(掛)

學隔離po班J斯林話齋
三部曲大綱走向點都有個共識
jj冇可能完全唔知今集rian想點玩既
但rian野心大想推翻好多jj想鋪既線 jj都未必阻止到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞