This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike

吹得太大

到底要有幾痴線先講得出呢句
我覺得好睇過前傳既
只可以話佢今集真係得罪左好多fans
就算普通觀眾都未必接受到佢今集同上集唔連戲

暫時睇(ep7,8)
覺得雖然戲黎講係成功過prequel
但世界觀同角色真係失哂色
Prequel個感覺真係好史詩同好代入到角色嘅感情
如果sequel可以有prequel呢d優點
而唔係只focus參考original一定好睇好多

無辦法啦,123係Anakin的前半生,一定易寫,因為得一條線

Sequel我暫時無條線係覺得真係深刻

黑肥

好心搵個靚d asian 又肥又矮又細眼

都係嗰句,Jessica Henwick

前傳除左劇情對白同某d角色on99之外
擴展世界觀黎講其實幾好
尤其ep3 睇住ani黑化 又有光劍撚最中意既duel
但早排有人吹奏前傳我又覺得過份左
sequel就…唉7係冇乜新意 但至少jj都叫開左個靚頭
rian就好似第一次出城既細路咁
有得話事就興奮得滯 玩大左

點吹奏法 我唔知
我覺得prequel d缺點係真係George lucas一腳踢嘅後果
但一講prequel就拎jar jar bink同I don't like sand黎conclude哂好唔公平
我真係覺得prequel嘅角色同感覺做得好
亦都令到佢同original好易分得開
好似兩個世代咁

我只可以講 Original 嘅Galaxy Empire 比起 First Order 更加有極權嘅感覺,又或者係因為Vader,又或者我已經比Prequel嘅Set up影響咗
姐係我係見到 Thats how democracy dies,但我係新Trilogy 見唔到

聽講係lucas身邊太多yes man
佢自己中意點玩就點玩 又過份倚賴cg
但明明佢只適合俾ideas 導演就真係算把啦
prequel個世界好繽紛 original同sequels個世界就差唔多
對first order印象就係empire死淨種咁
所以感覺上first order而家既一切都係empire遺留落黎,而唔係佢地一手一腳打返黎
所以學你話齋 有前傳republic對比更加顯得empire係極權
因為我地睇到empire崛起

所以反對嘅魅力其實依家完完全全都係靠Ren 一個獨力支撐,其他反派基本上都變咗雞肋垃圾

我見到Howard the duck

煩人 is so 唔識串
全盛時期呢張圖可以喺我地post出現幾多次
拜託大家
追下post啦好嗎
睇完....要d時間消化下先

對一個正史die hard fan黎講真係比賽難接受

唔講劇情住
行出戲院嗰下有咩感覺

我喊到字幕完

好誇張
我係呆撚左 俾唔到反應
淨係識「屌 shit 屌 shit 屌 shit」

煩人 is so 唔識串
全盛時期呢張圖可以喺我地post出現幾多次
拜託大家
追下post啦好嗎

唔講劇情住
行出戲院嗰下有咩感覺

我喊到字幕完

好誇張
我係呆撚左 俾唔到反應

我係覺得好睇 不過有少少confuse究竟其實套戲想點行

prequel個世界好繽紛 original同sequels個世界就差唔多
所以感覺上first order而家既一切都係empire遺留落黎,而唔係佢地一手一腳打返黎
所以學你話齋 有前傳republic對比更加顯得empire係極權

所以反對嘅魅力其實依家完完全全都係靠Ren 一個獨力支撐,其他反派基本上都變咗雞肋垃圾

如果佢好好地描寫snoke都仲可能做到sidious 2.0既
但咁就死撚左
睇黎老迪同kylo一樣 好心急要kill the past
而家唯一希望係班影都冇埋既knights of ren
最有新意又please到所有fans應該得返佢地

前傳除左劇情對白同某d角色on99之外
擴展世界觀黎講其實幾好
尤其ep3 睇住ani黑化 又有光劍撚最中意既duel
但早排有人吹奏前傳我又覺得過份左
sequel就…唉7係冇乜新意 但至少jj都叫開左個靚頭
rian就好似第一次出城既細路咁
有得話事就興奮得滯 玩大左

點吹奏法 我唔知
我覺得prequel d缺點係真係George lucas一腳踢嘅後果
但一講prequel就拎jar jar bink同I don't like sand黎conclude哂好唔公平
我真係覺得prequel嘅角色同感覺做得好
亦都令到佢同original好易分得開
好似兩個世代咁

我只可以講 Original 嘅Galaxy Empire 比起 First Order 更加有極權嘅感覺,又或者係因為Vader,又或者我已經比Prequel嘅Set up影響咗
姐係我係見到 Thats how democracy dies,但我係新Trilogy 見唔到

Btw 雖然支線對劇情無乜用
Canto Bight整得真係幾靚
有返少少prequel感覺

我喊到字幕完

好誇張
我係呆撚左 俾唔到反應

都唔止少少
因為睇前半已經發現唔對路 條支線扣左好多分
係後面加返d分
睇完成個人好撚空虛 好似嗰時睇完7咁

如果佢好好地描寫snoke都仲可能做到sidious 2.0既
但咁就死撚左

如果今集有出KOR嘅話我覺得Snoke死得應份
但依家先嚟話拉返KOR出嚟,我覺得會又要花時間解釋一下邊個打邊個,要知道KOR有好幾個人,如果人設一樣咁同龍蝦兵又無分別,如果人設唔同,又要介紹一輪,免得變咗工具人即用即棄。
咁姐係又會食咁啲講Rey 嘅時間
果邊有巴打仲話Rey仲有時間講
我就真係好唔樂觀喇

好似話係喺克羅地亞取景
上集炸republic得一個shot嗰度都好似prequel
唔記得咩名 但好似coruscant

我喊到字幕完

好誇張
我係呆撚左 俾唔到反應

都唔止少少
係後面加返d分

我自己前半仲係非常期待
因為完全唔expect支線最後原來係廢
同埋原本luke講jedi創造vader同想殺kylo本身諗住黎料了 我以為佢會好深入討論呢樣野

後半基本上 之後就開始sense到故事唔係想咁行
無野期待
最後好睇都只係因為本身對 有感情同回憶

好似話係喺克羅地亞取景
上集炸republic得一個shot嗰度都好似prequel

唔係coruscant嚟 唔知乜乜prine
想係sequel見返coruscant

好似話係喺克羅地亞取景

唔係coruscant嚟 唔知乜乜prime
煩人柒頭又old news

好似話係喺克羅地亞取景

唔係coruscant嚟 唔知乜乜prime

我知唔係coruscant
但真係唔記得咩名
得返最後一集 冇時間再講舊野喇

但咁就死撚左

如果今集有出KOR嘅話我覺得Snoke死得應份
但依家先嚟話拉返KOR出嚟,我覺得會又要花時間解釋一下邊個打邊個,要知道KOR有好幾個人,如果人設一樣咁同龍蝦兵又無分別,如果人設唔同,又要介紹一輪,免得變咗工具人即用即棄。
咁姐係又會食咁啲講Rey 嘅時間
果邊有巴打仲話Rey仲有時間講
我就真係好唔樂觀喇

其實今集講ben叛變嗰時就係大好機會順便講少少kor
又一個missed opportunity
我覺得好大機會係下集出黎做kylo跟班
唔會花太多時間介紹同解釋佢地
應該真係工具人咁

唔講劇情住
行出戲院嗰下有咩感覺

我喊到字幕完

我一開始入star wars 字幕已經眼濕濕

都唔止少少
係後面加返d分

我自己前半仲係非常期待
因為完全唔expect支線最後原來係廢
同埋原本luke講jedi創造vader同想殺kylo本身諗住黎料了 我以為佢會好深入討論呢樣野

後半基本上 之後就開始sense到故事唔係想咁行
無野期待
最後好睇都只係因為本身對 有感情同回憶

我都以為佢會深入探討force
等我仲滿心歡喜 點知點到即止
呢part分明有趣過賭場同追船好多啦

後尾終於focus返主線咁一定好睇既
紅字好撚agger
終於睇左

LUKE

我明點解會有人咁唔鍾意....咁寫LUKE我都好唔鍾意
咁樣就KO左SNOKE我覺得好幼稚

但咁就死撚左

中二戰隊

二次都拎最差男主角

Liar!!!!

呢句嘢我啲friend打機成日quote
然後即死

前傳最好睇就係呢段
但d對白真係痴撚線
乜high ground乜I HATE YOU!!!!!!!

Fan castscar Issac- Reed Richards 點睇

apocalypse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞