This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike
你問我last jedi係咪好過TESB,就唔會係
不過係好過sw7嘅

扭橋到底係JJ定Rian Johnson
見到今集寫Written by Rian Johnson

下集又改返jj導,會唔會又轉風格
我覺得係重點唔係係邊個扭到咁,而係根本一開始jj自己都冇個答案,純粹叼個波出嚟俾你班人諗飽佢

咁就仲好笑
jj可能真係冇諗過rian會將佢個波消滅左
下集佢想玩波都冇得玩
不過係好過sw7嘅

個人覺得7同8差唔多
但8有條濕鳩支線 某d位又好牽強 仲未計失望位
咁計好似7好睇d

順便傾下幾時可以劇透討論sw8啦
星期六晚12點後?

冇人回
係咪即係冇異議?
不過係好過sw7嘅

個人覺得7同8差唔多
但8有條濕鳩支線 某d位又好牽強 仲未計失望位
咁計好似7好睇d

7係穩陣 劇情算完整 無特別
8多震撼刺激位 睇得爽好多 不過劇情有d暴走

星期六晚12點後?

冇人回
係咪即係冇異議?

到時我睇左

定大家想集中係SW POST?

星期六晚12點後?

冇人回
係咪即係冇異議?

到時我睇左

SW post好易嘈交 係到圍爐算

星期六晚12點後?

冇人回
係咪即係冇異議?

到時我睇左

小圈子有自己傾

星期六晚12點後?

冇人回
係咪即係冇異議?

到時我睇左

小圈子有自己傾

冇錯
我地呢度幾個喺隔離po已經同佢地大戰緊
估唔到sw都要大戰
Btw 有個fd睇完last jedi係Whatsapp group咁評論
唔係Star Wars 版TDK,係star wars版JL
嚇到其他fd
Btw 有個fd睇完last jedi係Whatsapp group咁評論
唔係Star Wars 版TDK,係star wars版JL
嚇到其他fd

唔係呀
SW POST咩情況 前日開始冇入去

但都中左劇透

但都中左劇透

傾緊好耐

但都中左劇透

傾緊好耐

原來開左2

但都中左劇透

傾緊好耐

原來開左2

阿巴打你到底咩事
瘋狂中劇透仲入討論post
你不如都係快快手睇左佢啦
bookmark我地post 唔好出出面喇
嚇到其他fd

唔係呀

tdk係吹大左
但jl都過分左喎
嚇到其他fd

唔係呀

tdk係吹大左
但jl都過分左喎

Im3係幾適合
睇又係睇得爽
仲要一出出咁多副甲

阿巴打你到底咩事
瘋狂中劇透仲入討論post
你不如都係快快手睇左佢啦
bookmark我地post 唔好出出面喇

我係影視台到睇下見到開左2姐

我當然唔會入去睇咁癲
我諗下年一有大片上就唔會上影視台
多劇透到呢 好危險

我下次直頭連討論區都唔會上

唔知avg3有冇TLJ式待遇 可以凌晨12點場

回返呢個先
今次sw8睇連場真心好撚正
淨係氣氛已經冇得輸
個場好多外國人同cosplay
啲人仲帶埋光劍入場
一開場同其他驚喜位又全場拍手叫囂
如果iw都玩連場 要由邊集開始播起
我諗下年一有大片上就唔會上影視台
多劇透到呢 好危險

我下次直頭連討論區都唔會上

唔知avg3有冇TLJ式待遇 可以凌晨12點場

回返呢個先
今次sw8睇連場真心好撚正
淨係氣氛已經冇得輸
個場好多外國人同cosplay
啲人仲帶埋光劍入場
一開場同其他驚喜位又全場拍手叫囂
如果iw都玩連場 要由邊集開始播起

marvel marathon

ironman 第一集播起

劇情廢都唔係大問題
整到異型個lore 1999先要屌

唔知之後會唔會解釋到

不過一集一個setting又真係唔多好

其實我都覺得普羅好好睇
聖約就
角色on99都算
問題係成個故事走向好唔清晰
睇普羅你以為佢想講人類起源咩 又唔係喎
睇聖約又以為佢想講engineer咩 都唔係喎
變左david實驗紀錄+發蹟史咁
唔係好明佢而家究竟想講乜

呢2集就係明FAKE你

普羅全世界以為佢講alien點黎佢都未解又加左好多新迷團落去

聖約以為佢接普羅解普羅D迷佢又好似講返alien
未睇, 咁姐係套戲係咪出面所講星戰界嘅TDK
同帝國反擊戰比邊套好?

empire strikes back 好難超越啦掛

星期六晚12點後?

冇人回
係咪即係冇異議?

到時我睇左

係時候潛 星期日夜晚先睇

新兩集完美展示到fox幾咁on9
異形前傳唔撚講清楚到底異形係點黎係度講宗教神話
每一集都有自己說法

異型1:異型蛋
異形2: alien queen>異型蛋
普羅: 黑汁>啪啪啪>shaw>八爪魚>neomorph(?)
聖約: 靈芝包子>黑異型>白異型>立即變黑哂亦得
(最好笑係bb異型仲勁過成年異型)

屌你打到我都唔知打緊咩
解釋左仲衰過唔解釋

alien 2唔算掛..... james cameron自己加架姐下嘛?

都係用返scott 自己拍個D比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞