This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike

如果下集reylo成真我諗我會force choke自己死
寧願rey好似正傳luke咁冇感情線

我都係BUY冇感情線好過

但個情況又同origin 唔到因為origin 有leia 都叫女主有感情線

rey 唔如同ben & finn 一齊呀

邊個話sw一定要有感情線
睇下黑肥就知新三部曲玩感情線好易出事
大家一齊專心打仗好過啦

Finnpoe

呢pair本身係幾有機
但而家玩黑肥 都係冇架喇

隱晦少少唔咀嘅我都接受到嘅
我都有隻1/4 ht boba fatt 未開箱放左係到 好大盒

岩岩終於得閒上ht拎hb
訂呢隻野果時如果仔女仲未出世 而家應該兩歲幾

屌 玩ht都要等孫燒系列
好大盒咁喎

成隻1/6 mk43放到入去喎 緊係大盒啦

到時你地訂iw啲ht
分分鐘等到phase4就完先有得攞

係im先特別耐 起碼一年以上
其他半年至9個月啦

隻hb好似設計有問題先要咁耐

上集JJ鋪左finnpoe今集又比導演破舊立新

其實我覺得今集唔叫破舊立新

細心睇好多野都係炒origin

屌你最後真係finnpoe 我就認同係破舊立新

邊個話sw一定要有感情線
睇下黑肥就知新三部曲玩感情線好易出事
大家一齊專心打仗好過啦

Finnpoe

家下見親呢4個字就想派膠
話新其實又唔係好多新concept
都係圍繞住舊野再為扭橋而扭橋
佢係咪以為瘋狂"你估我唔到呢"就等於好睇

完全同意呀

點破舊立新 apprentice vs master

last jedi snoke

愈數愈多不滿
我都有隻1/4 ht boba fatt 未開箱放左係到 好大盒

我等緊1/4 darth vader

岩岩終於得閒上ht拎hb
訂呢隻野果時如果仔女仲未出世 而家應該兩歲幾

屌 玩ht都要等孫燒系列
好大盒咁喎

成隻1/6 mk43放到入去喎 緊係大盒啦

到時你地訂iw啲ht
分分鐘等到phase4就完先有得攞

係im先特別耐 起碼一年以上
其他半年至9個月啦

隻hb好似設計有問題先要咁耐

本身只可放1/6本身像落去
但其他廠個個都放到成隻落去
身為玩具界龍頭冇辦法唔轉
而家先睇哂 SW討論區1

家下見親呢4個字就想派膠
話新其實又唔係好多新concept
都係圍繞住舊野再為扭橋而扭橋
佢係咪以為瘋狂"你估我唔到呢"就等於好睇

完全同意呀
點破舊立新 apprentice vs master
last jedi snoke
愈數愈多不滿

你而家明點解我地由睇完屌足兩日啦
得kylo強調kill the past殺左snoke同luke黑化嗰下叫幾新
但其實都係within dark vs light個premise
唔係下下plot twist就叫新架嘛
世界觀黎講其實賭場條線叫幾新 可惜係九唔搭八既

post2開始瘋狂大戰
post3就塵埃落定

我本身都唔中意佢寫到luke變廢老
但諗諗下其實佢一路都係忠於light side既
佢就係唔想dark side存在先會太極端動左殺機
咁既然有light就有dark
到佢死左就冇哂jedi, dark就自然會沒落
只可以佢用既方法太極端
但冇辦法啦 其實正傳佢既training都唔多
但作為last jedi佢要負責既野就太多

我覺得同佢係origin 到太大反差

佢唔係冇面對過dark side....甚至面對darth vader 同palpatine 都冇退縮過

佢仲可以信完全入左dark side既darth vader會救佢

但只係睇過下ben dark side 就驚到想本能殺ben

咁姐係ben >>>>>>>>>>darth vader & emperor

post2開始瘋狂大戰
post3就塵埃落定

要睇波唔睇住
btw今朝喺隔離post見到呢句
笑撚死 形容得幾好

Luke 嘅問題係出嚟諗住鎅吓票 點知做埋票王 唯有自己DQ

只可以佢用既方法太極端

佢唔係冇面對過dark side....甚至面對darth vader 同palpatine 都冇退縮過
佢仲可以信完全入左dark side既darth vader會救佢
但只係睇過下ben dark side 就驚到想本能殺ben
咁姐係ben >>>>>>>>>>darth vader & emperor

佢對住vader+sidious嗰陣係有父愛加持
但對住ben 佢只係佢舅父 可以點救佢
何況佢背負住成個新generation既jedi
呢d包袱都係佢以前冇既
佢做法唔同左係因為顧慮多左 未必係ben>vader+sidious既

只可以佢用既方法太極端

呢d包袱都係佢以前冇既
佢做法唔同左係因為顧慮多左 未必係ben>vader+sidious既

死囉,大家已經wfc咗Rey
笑撚死 形容得幾好

Luke 嘅問題係出嚟諗住鎅吓票 點知做埋票王 唯有自己DQ

果邊依家好多新加入嘅巴打都入咗rage mode

唔係...rey好正

不過rey冇咩好討論

但寫衰luke真係可以有大把野講
shit....唔記得blue and size 1

唔係...rey好正

不過rey冇咩好討論

就係咁先大鑊,居然無嘢好討論
shit....唔記得blue and size 1

唔算劇透啦都

呢d包袱都係佢以前冇既

就係luke 係origin 好positive 好信愛

今集講佢係完全相反

接受唔到
笑撚死 形容得幾好

果邊依家好多新加入嘅巴打都入咗rage mode

本身post1 2仲大戰緊
去到3已經集體入哂dark side

唔係...rey好正

不過rey冇咩好討論

rey=nobody

TFA鋪既位=9up

而家rey 行緊luke origin 條舊路

唔係...rey好正
不過rey冇咩好討論

rey明明係主角
但變左幫luke走出廢老mode同幫kylo升呢既plot device
講起唔連戲, 我諗起TFA R2熄左機大半集跟住rey一嚟到resistance基地就自己著返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞