This does put a smile on my face (109)

1001 回覆
29 Like 10 Dislike
其實戲黎講我而家都唔知7定8好d
7劇情完整d
8刺激d不過都多wtf位
同埋諗返7一次我屌套戲嘅同時有好多位都係屌緊成個新三部曲嘅走向
例如照舊first order打resistance而唔係開一個新嘅唔同嘅時代背景,咁自然唔會有好似前傳咁有唔同嘅感觀
主角嗰d又係太似正傳
但呢d根本係成個新三步曲嘅方向
你背景似正傳就自然好多野都似(e.g starkiller/dreadnought/入侵基地)
又唔應該入哂7數

老真我覺得係反炒origin

luke=rey

買左盒star destroyer 定定驚

Rich

呢隻我都有

我想買唔係lego嗰d模型
之前行過見到好多款好似好正

bandai 有出 jet fighter

買左盒star destroyer 定定驚

Rich

lego 早買平幾舊....

遲下retired就火箭
其實戲黎講我而家都唔知7定8好d
7劇情完整d
8刺激d不過都多wtf位
同埋諗返7一次我屌套戲嘅同時有好多位都係屌緊成個新三部曲嘅走向
例如照舊first order打resistance而唔係開一個新嘅唔同嘅時代背景,咁自然唔會有好似前傳咁有唔同嘅感觀
主角嗰d又係太似正傳
但呢d根本係成個新三步曲嘅方向
你背景似正傳就自然好多野都似(e.g starkiller/dreadnought/入侵基地)
又唔應該入哂7數

老真我覺得係反炒origin

luke=rey

Rey=jedi luke
Poe=pilot luke
Finn=han solo
同埋snoke 咁就香左好撚兒戲

一直想build ben 做darth vader但唔知dv一直想做低palpatine代之

前一秒仲話睇串ben 同佢有咩強原力會feel唔到ben 郁左支lightsaber

一直想build ben 做darth vader但唔知dv一直想做低palpatine代之

前一秒仲話睇串ben 同佢有咩強原力會feel唔到ben 郁左支lightsaber

ben做boss真係無乜意思
今集都講到原來佢初頭係無睾
點解打完guards唔比佢redeem

ben back to light side 咪同rey一齊
開始好多reylo fanart睇
I can die happy now

Reylo
Poe x Finn係咪收左皮

今集開頭有少少

如果下集reylo成真我諗我會force choke自己死
寧願rey好似正傳luke咁冇感情線

ben back to light side 咪同rey一齊

咪好囉

Reylo

今集開頭有少少

Reypoe呢
岩岩睇完,睇之前見到大家既留言其實有少少淆,但睇完之後覺得係好睇過 tfa,但亦明大家講點解死忠會不滿,今集基本係將第7集既野無視哂,接近砍掉重練咁滯

等左兩年你而家先同我講 Rey 老豆老母只係爛賭爛飲友,呢點真係睇到o嘴

另外 superleia 又係,我以為咁樣賜死 Leia,點知佢一個擺手就飛翻入艇,睇到呢幕我即時諗起 han 係 tfa 個句 "that's not how the force works"

支線個 part 以為真係會做到野,點知又係用來涉時間
我仲以為 DelToro 個角色會好似 Lando 咁幫手,點知又係用完即棄

黑化 Luke 呢下又係唔太知想點,但起碼去到最尾都 tune 翻正,同埋見到 Yoda 呢下我個人覺得係幾正,希望下集 Luke 可以用英靈資態出現指點 Rey 啦

origin + prequel 都係講skywalker家族.....而家rey 原來係路人都咁勁

感覺又係炒4/5 apprentice faces master (darth vader vs obiwan & ben vs luke)

最後又係變spirit

leia luke化

最不滿係寫到luke 咁....一直佢都係light side symbol...

face dark side sense 到darth vader仲有良知救返darth vader

一直都係SW中既英雄...而家又黑化想殺ben, fail 左ben

我本身都唔中意佢寫到luke變廢老
但諗諗下其實佢一路都係忠於light side既
佢就係唔想dark side存在先會太極端動左殺機
咁既然有light就有dark
到佢死左就冇哂jedi, dark就自然會沒落
只可以佢用既方法太極端
但冇辦法啦 其實正傳佢既training都唔多
但作為last jedi佢要負責既野就太多

我都係BUY冇感情線好過

但個情況又同origin 唔到因為origin 有leia 都叫女主有感情線

rey 唔如同ben & finn 一齊呀

岩岩終於得閒上ht拎hb
訂呢隻野果時如果仔女仲未出世 而家應該兩歲幾

Reylo

今集開頭有少少

Reypoe呢

佢兩個好似今集先第一次見
下集就一齊太突兀喇

屌 玩ht都要等孫燒系列
好大盒咁喎

好大盒咁喎

成隻1/6 mk43放到入去喎 緊係大盒啦

但個情況又同origin 唔到因為origin 有leia 都叫女主有感情線

邊個話sw一定要有感情線
睇下黑肥就知新三部曲玩感情線好易出事
大家一齊專心打仗好過啦

origin + prequel 都係講skywalker家族.....而家rey 原來係路人都咁勁
感覺又係炒4/5 apprentice faces master (darth vader vs obiwan & ben vs luke)
最後又係變spirit
leia luke化

最不滿係寫到luke 咁....一直佢都係light side symbol...
face dark side sense 到darth vader仲有良知救返darthvader
一直都係SW中既英雄...而家又黑化想殺ben, fail 左ben

我本身都唔中意佢寫到luke變廢老
但諗諗下其實佢一路都係忠於light side既
佢就係唔想dark side存在先會太極端動左殺機
咁既然有light就有dark
到佢死左就冇哂jedi, dark就自然會沒落
只可以佢用既方法太極端
但冇辦法啦 其實正傳佢既training都唔多
但作為last jedi佢要負責既野就太多

太多藍字驚你地miss左 quote返自己先
有冇人贊成我對luke既睇法

好大盒咁喎

到時你地訂iw啲ht
分分鐘等到phase4就完先有得攞

大家一齊專心打仗好過啦

Finnpoe

溫馨提示
今晚12點後可以劇透sw8
唔洗細藍字
未睇既手足請迴避

好大盒咁喎

到時你地訂iw啲ht
分分鐘等到phase4就完先有得攞

係im先特別耐 起碼一年以上
其他半年至9個月啦

大家一齊專心打仗好過啦

Finnpoe

上集JJ鋪左finnpoe今集又比導演破舊立新

大家一齊專心打仗好過啦

Finnpoe

呢pair本身係幾有機
但而家玩黑肥 都係冇架喇

大家一齊專心打仗好過啦

Finnpoe

上集JJ鋪左finnpoe今集又比導演破舊立新

家下見親呢4個字就想派膠
話新其實又唔係好多新concept
都係圍繞住舊野再為扭橋而扭橋
佢係咪以為瘋狂"你估我唔到呢"就等於好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞