淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
除咗神州有冇邊間收乾花?上次賣家包裝寫到明搞到俾新世代拒收
新世都會拒收? 用咁耐好彩未試過

物流係自己自動回程
我淘咗6年都係第一次見
但真心清關嚴咗?神州愈黎愈差
http://www.kuaidi100.com/
查單號, 冇唔到, 即係假發貨, 問買家.
冇錢比保護費咋?

係咪呢世都收唔到
即日轉完到貨地址
問客服又話星期六到,今日都無聲氣
4px
我淘寶買左一堆野 用順豐集運
明明揀左送貨上門
點解今日有message話
'收方客戶要求自取快件,待自取'
3月用 4px 今發明到,今次用中通睇下點
順豐真係越來越垃圾
2號集運左堆件落黎, 今日都未去到自取點
仲要星期二半夜到青衣之後都冇更新
送去元朗, 又扔件野去屯門
打電話上CS就識玩9你, '
有冇巴絲推介元朗用咩集運好
順豐集運自取點
可唔可以收單邊長133CM 既包
係一定要送上門
幾年無淘嘢,想問下如果淘得一件貨係咪都係用集運抵屌啲
如果大陸段賣家包郵
你問賣家重量同直運幾錢,再自已記下集運費用,就知邊樣抵
就咁計都係集運抵啲 thx
私集大約 8 ~ $10 1KG
計完決定都係私集
加上又係電子嘢直送好似有機會唔收
手機係咪冇辦法check到順豐集運編號
app同手機網頁都睇唔到
要係電腦網頁版先睇到
好ON9

BTW 星期日夜晚8點幾係大陸話已發車去青衣
到而家都仲係已發車 做乜9 順豐
順豐運費要到付,咁先有人理你
個status 廢嫁
順豐而家唔憂做,睇唔起TB咁
次次深圳落香港都要拖3-4日
[急問]
有無人係閑魚買過二手電子產品?
我係閑魚睇中部手提電腦,想問下寄黎香港駛唔駛俾稅?有咩要注意?

希望有師兄可以解答我
次次都收到. 收唔到應該有問題
我好耐無用集運順豐, 用4PX多
首頁有個香港集運>物流訂單入面見唔見到?
用大眾集運 8號落單 到今日都仲未到門市
上個禮拜係fb問就話清關 好擔心係咪整唔見咗啲貨
我都想知…我住個度無電梯…
有無邊間集運可以送唐樓行樓梯嫁?
2件貨~30kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞