淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
淘植物報仿真花草
尖沙咀區有冇今發明到
運傢私邊間集運比較好d

話說4月頭淘咗一堆貨,用中通運落Hop locker
但到宜家差唔多成個月都未收到
打咗九千幾個電話問,中通果邊話一早寄咗俾hop果到
再打去hop問,又話將啲貨由倉運咗出去,但聯絡唔到智能櫃果邊
明明之前用開4px,送去同一個智能櫃都冇問題
今次一等等咗成個月,真係永不錄用

我用sf買咗第二轉,啲貨都到咗成個星期了
運書試過用新世代
搬屋想淘紙箱,深圳灣口岸間順豐係咪冇得自取?
應該係5月1放假, 所以hold住左D貨
可能聽日先收到
咁咪好, 我有份國際件都係用順豐
琴日到咗自取點都無短訊
遲咗一日先攞到份件
新手問題 我本身寄3件野(同1張單) 開左2個包裹(有2個訂單號) 其中1個包裹寄左落黎 仲有1個無寄到 呢家仲係韻達個倉到 我可以點做先囉返件野
匯購八方遇到查車,唔知幾時先到

(另外唔會再用匯購八方,同埋其他都係用運通貨運ge 集運)
第一次用淘寶買野
物流果度寫左已發貨亦都有中通個運單號碼
但中通果度又查唔到個運單號碼
咁即係點?
第一次用淘寶買野
咁即係點?

可能假發貨
點一次買野就咁黑仔
佢今日下晝兩點幾先發貨既
睇下聽日物流有無update先
第一次用淘寶買野
咁即係點?

可能假發貨

一次買野就咁黑仔
佢今日下晝兩點幾先發貨既
睇下聽日物流有無update先
而家開始清關嚴左?
5個月都唔爆POST
除咗神州有冇邊間收乾花?上次賣家包裝寫到明搞到俾新世代拒收
聽聞係 不過我嘅貨仲未寄 有少少擔心
新世都會拒收? 用咁耐好彩未試過
夜貓出通告話全部野都會拆黎數 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞