淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
可能自取點唔收即日貨
問cs啦
問連登仔點會知
一日就要嘈
你叫上面閒閒地等一個禮拜的巴打情何以堪
呢個自取點問題....問客服先,
下次轉自取點. 如果真係出事.
件野都未到香港(離開中轉站車緊落香港)
用4px同中通=自虐
以前可能會比較邊間今發明到就寧願用佢 但到依一年根本無邊一間可以 價錢又貴咗
依家間間都咁差情況下 只會揀間方便自己 屋企樓下有自取點嘅集運

同埋用官方集運都無以前咁快 之前揀順豐 貴少少但有保證 但依家都
巴集好快以前,最快果時觀塘門市自取 七點前落單,第二日 中午11點幾叫你攞貨。
推介咗好多朋友用,
依家隔日,大後日攞。
冇vip 再九折真係唔值得用。
你班友快d 攪快好運輸車隊,唔係真係走一班客。
救命呀 話說我訂了一部琴( 琴,凳同琴架)5千幾 點知送到香港只係收到一張凳
跟住就即刻問客服發生咩事啦 原來賣方用一張單就寄咗三件貨
結果順豐集運嗰邊拒收 結果只係送左一張凳

還點都退返 跟住待要求退款

係甘話D貨味退到

跟住我問客服 佢話已經簽收

但係又話無

點算好 都過左5,6日?
淘寶介入啦仲諗乜撚野

咁大件貨都唔用直運
快過sf l
sf由由深圳落香港最快都要2日
Sf而家唔憂做
Hold兩三日先落香港
睇唔起tb客
冇用好耐。1年前淘寶收緊集運運3C產品。
依家耳機都唔比運。
有冇人啲貨仲係係集運倉,未送到黎香港
依家唔鍾意用官集 限制多多 又唔係特別快 又唔係特別平 個人覺得依家官集大部份得返堆淘寶新手先會用

同埋依半年唔知點解突然少左淘寶 可能係因為隔離POST SHARE堆野唔太啱心水 以前見人SHARE真係會即刻照買
其實自提店一樣係一二日內到
只係到貨時,時時唔發sms,佢要人手一個個send....
順豐一定加多一兩日,唔關佢事

不過呢間野縮皮縮得好緊事
佢再唔放資源係香港,大老細運通遲早唔做....
依家除左神洲,4PX,巴集,仲有邊幾間係比輆出名既?
DIMBUY , 多寶 重出名過上面有果幾間
好多人都識,同用過。
可能我唔係成日要買特別嘢
所以官集出咗咁多年都差唔多用咁多年
正常 , 順豐收30蚊添
送上門大部份集運都要加錢
其實8-9年前,仲未有集運時,所有大陸送香港住宅貨,係冇一間要加收錢....
收住宅費係比順豐帶壞......
偏遠地區,政府部門同住宅會收錢
寄工商地址就通常唔駛收
冇淘一輪,最近巴集有冇咩問題 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞