淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
想問圓通定百世快d?
上面巴打話圓通好慢 而家正常番未?
呢幾日用百世由金華去東莞要兩日 但集運簽收已經過哂截單時間
之前訂野用官集4px
明明揀左直送香港
點知而家收到個sms
「4px 訂單xxxx 已入庫,請及時登錄淘寶賬戶支付國際轉運費」
咁即係點
點俾錢?淘寶入面冇得找錢
有一件貨用左百世,到呢一刻都係未郁
神州星期五落單 今日仲未收到
9成唔見左

叫賣家再發
用中通 6件貨有2件唔見左 可以點做?
運到落黎打開包裹先發現入面無左2件 但集運倉又話已出庫

呢排真係百發百中
你都話用官集,又點可以㨂左直送香港呢??
你唔覺得有矛盾??
屌 呢排hotbuy唔掂
下次用番集運王
集運王 呢期好多人用. 唔知點解咁快彈起...
件貨快遞顯示簽收左,平時寄集運通過寫簽收人係中轉站/個負責人/間集運名
但今次好奇怪簽收人係寫我個名頭兩個字(e.g. 我哪陳大文寫左「陳大」)
咁以為冇野啦,點知等左兩日都未入倉
平時明明簽收半日就入倉嫁啦
有d貨遲過呢件簽收都入左倉⋯
問過賣家佢應該冇寫錯地址
而家係咪好大機會派錯俾人簽收左?
我買咁耐淘寶都係第一次遇到d咁既情況
間集運仲未聯絡到

呢個情況我係咪要聯絡埋間快遞公司
求下大家教我點做
自取平
件貨快遞顯示簽收左,平時寄集運通過寫簽收人係中轉站/個負責人/間集運名
但今次好奇怪簽收人係寫我個名頭兩個字(e.g. 我哪陳大文寫左「陳大」)
咁以為冇野啦,點知等左兩日都未入倉
平時明明簽收半日就入倉嫁啦
有d貨遲過呢件簽收都入左倉⋯
問過賣家佢應該冇寫錯地址
而家係咪好大機會派錯俾人簽收左?
我買咁耐淘寶都係第一次遇到d咁既情況
間集運仲未聯絡到

呢個情況我係咪要聯絡埋間快遞公司
求下大家教我點做

唔記得講,個收貨地址有埋我全名同電話既,集運要求咁樣寫
懷疑有人見到地址上個名,求其簽落去
巴打間野愈黎愈慢
乜仲有人用呢間
百世好似又將D貨送錯左去第2間集運到

致各位客戶

由於發現百世快遞2月26-28號有大部份貨品送錯到其他集運公司轉運倉,我地公司已嘗試聯絡百世只有部份貨品送回,如客人發現貨品仍未顯示收貨,請聯絡賣家通知百世追討有關賠償或快遞情況!!!我地都會加緊追百世果邊,希望客人會得到合理既答覆!!
咁亂黎
聽呢間衰野啲事都聽得多
我件貨之前假簽收都係呢間
遲左兩日先入倉
勁驚整唔見左
神州搞咩野,今日睇個status仲係咁

更新時間: 2018-03-06 23:40:25
成日上午都冇進展
想淘電腦椅 但屋企要到夜晚先有人
有冇得叫佢夜晚先送黎, 同邊間集運 運大貨平 ?
中通整唔件我件貨死全家
整唔件要我追問先應
重要等15工作天先賠比我
死全家啦
永不錄用
中通死全家 哈哈哈
巴打一早無做, 剩返D人越做越衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞