淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
未用過集運
唔想用順豐 (太貴)
係咪可以試下呢間
我見佢有出自家app
唔知唔會唔會穩陣有交帶D
其實你如果已經有決定就唔好上黎問
問完人意見你又唔聽
你剩係想人地附和你既話
可以搵塊鏡自問自答
我淨係響18日前見到有人話用新世代唔知件貨去到邊 ( 之後都無包膠件貨到左未)
其餘既所謂意見除左你話佢跟人仔,運費貴之外
所以都唔係好知收集到咩意見
其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運
用下個腦先出post 好唔好
話佢收人仔唔止係話佢貴,仲代表佢收費唔穩定
仲有無到付即係代表佢要人手確認淘寶收左錢先肯出貨,呢個process 好多時唔知要等幾耐
你前面又話睇到人有人唔見貨

呢幾點仲唔係意見咁咩先係你既所謂意見?

淨係你呢句“其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運”
你都有晒bias 啦,仲扮乜撚野問意見唧

收費接受到 唔見貨又無包膠確認
不過紅字學到野

下 我用過3次
佢講明比左前即日發貨
三次都即日發
不過要等多3日囉
未用過集運
唔想用順豐 (太貴)
係咪可以試下呢間
我見佢有出自家app
唔知唔會唔會穩陣有交帶D
其實你如果已經有決定就唔好上黎問
問完人意見你又唔聽
你剩係想人地附和你既話
可以搵塊鏡自問自答
我淨係響18日前見到有人話用新世代唔知件貨去到邊 ( 之後都無包膠件貨到左未)
其餘既所謂意見除左你話佢跟人仔,運費貴之外
所以都唔係好知收集到咩意見
其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運
用下個腦先出post 好唔好
話佢收人仔唔止係話佢貴,仲代表佢收費唔穩定
仲有無到付即係代表佢要人手確認淘寶收左錢先肯出貨,呢個process 好多時唔知要等幾耐
你前面又話睇到人有人唔見貨

呢幾點仲唔係意見咁咩先係你既所謂意見?

淨係你呢句“其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運”
你都有晒bias 啦,仲扮乜撚野問意見唧

收費接受到 唔見貨又無包膠確認
不過紅字學到野

下 我用過3次
佢講明比左錢即日發貨
三次都即日發
不過要等多3日囉
第一次直送用左韻達+圓通
好撚慢
23號賣家發貨
到宜家27號晚先響圓通廣州等緊攬貨
早知用sf
我都係 求介紹
想淘梳化床
4px冇哂啲自提櫃揀嘅
12月尾先用過仲有櫃
今日想集落黎得番啲自提倉
只係淘將個手機殻mon貼同耳機
點睇都唔會係oversize

而且上次有個oversize嘅佢都照送
仲會提我放唔到入櫃會送去倉

我想揀番櫃
係正樓下有一個
我想問下各位 我買左幾樣野 一齊集運 但其中有件貨要半個月先發到貨 可唔可以運咗其餘嗰啲去香港先嫁
圓通慢到 江蘇運落去東莞集運都咁耐 成3日都黎
急住用呀ma

其實點解有d apps明明仲未顯示到左某集運倉 但官方個物流就話到左 係咪信官方多d
圓通慢到 江蘇運落去東莞集運都咁耐 成3日都黎
急住用呀ma

其實點解有d apps明明仲未顯示到左某集運倉 但官方個物流就話到左 係咪信官方多d

有啲係假簽收黎
慢到呢.... 四日都落唔撚到廣東
想問如果我買果樣野係實體貨品
但係個賣家比條冇得用官集既link我 eg.補郵費差價
我要點用官集?
用4px官集
個賣家唔記得入單號 旺旺講返 我同4px講返個單號 以前用中通佢都可以幫我入返個重量 依家4px話 無主件唔可以同其他野一齊集運 搞到又要俾多次首重 有無巴絲試過呢個情況?
運傢俬邊一間平?
想淘一箱汽水,邊間集運ok? 要深圳地址
而家用邊間集運好?

用緊果間 全民集運 呢排收貨好似好慢。想換過間試下,最好有上水自取。
你上得深圳不如直接去買仲好啦
汽水都要淘
神州集運 星期六係咪唔會更新 話舊貨到左香港轉運站
星期六休息喎 btw 今次好快,星期四俾錢星期五已經到咗自提點
星期五俾錢 希望星期一可以到
集運王變返今發明到
想買嘢本身包裝後件貨 2.5kg
但體積重睇咗幾間都要8kg
而家睇到一間叫點對點
但係上網睇過其他人話試過唔見佢啲貨
同埋我平時都係習慣自取
呢間一定要送貨上門
平時要返工架嘛
唔知有冇人喺屋企架啵
近期開始用集運王,次次都做到今發明到
但貴左d
請問官集 中通 4px正常返未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞