淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
前幾日有用佢. 做到今發明午到. ,自取.
遲幾日再落單轉運 , 再報告.
轉手後有不滿.
體積比算式用番其他集運計算方法, 變相貴咗. 大約本來 15蚊 變咗30蚊貴好多.
大多數地方自取都做唔到今明到. 做到只係靠運氣.
呢期唔係成日集運, 又有高登再折 , 用住先,
早兩日比左錢合併轉運,用順豐送去我屋企附近ok便利店,到今日睇返,連張轉運訂單我都無,完全唔知我比左轉運費後我個幾件貨有無郁到。

(以前轉運過,比左錢會有張新物流訂單會係待發貨個到,出倉就會到待收貨個邊,而家係連張運輸單都無,定係我太耐無淘寶所以有細節變左我唔知?

同埋想搵淘寶在線人工客服問下野,點知得隻電腦小蜜,答埋d野7下7下
之前神州好快架,依家搞咩呀?
發左貨四日都重顯示係東莞
體積重計到勁撚貴
全民又唔送近屋企嗰間
同問,揀左件貨比錢果陣揀順豐同圓通都話唔比轉,4PX就得,去4PX客服問話鋰電池就轉得,其他就唔得,講多兩講就反口話鋰電都唔得,但係其實我之前都試過用4PX運有鋰電既野落黎,好混亂
用私集
官集9成都唔會運
Yes 依家要兩日先到自提點
洗唔洗專登單聲係有電物品比集運知? 同埋我見神州有敏感專線,洗唔洗專登用?
其實好多間集運(不論官定私)都唔會運電池/有電池既野
不過你用私集唔一定咁老實寫明有電池既
但風險要自負
明白,感謝
其實呢到來來去去都係得果幾間, 果幾間全部可以運. 唔放心問客服佢會答你.
第一次用私集用左揀左集運王,淘寶到寫個中轉倉已收件但係認領貨物到仲係寫未到貨,係咪其實姐係未入庫?大概要等幾耐,已經差唔多4個鐘
有時好快1-2粒鐘,有時要大半日,唔定
轉咗運輸公司. 差咗好多. 大多數今發後到. 如果你星期四轉運, 好大機會下星期一先收到自取貨.
心急真係唔好用,
轉會啦. 有VIP 再九折都唔平.
呢期轉集運王,
之前用巴集, 個地址寫明哥個名, 依家寫英文
攪到有班賣家都唔做集運王地址生意
呢排hotbuy食哂屎 唔係死server就中查車
申通俾狗屌
幾日都無更新物流

有無巴打知圓通快唔快?佢話用圓通補寄
10000mah尿袋都未驚過
私集多數唔會. . 官集....尤其 SF ....唔憂做. 彈你就彈你.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞