淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
想問巴集一般係幾耐送到香港…
我兩日前集左
依家貨物追蹤都完全無update過…

依家變咗. 好慢. 出咗車之前第二日就收到門市自取點.
依家要等多日.
之前補貨果件等咗 4日先到.

佢fb又好耐先應人 wechat又無反應
我兩日前集左

依家要等多日.

好過4px唔見貨
用4PX 有冇伏 星期一話出左庫 今日問話到左香港等清關

伏到仆街出左庫10日先拎到

屌仲買左d聖誕野
我兩日前集左

依家要等多日.

我件單件轉運發貨到自提點運左十日
我係香港收到短訊話今天會派件,但完全無收到通知。睇佢地既軌跡查詢又話貨物即將發往深圳清關,究竟邊一個訊息先係正確
新手一問
想問下 點解佢個寄貨地址唔係我本身set左果個?
第一次淘寶買野
我兩日前集左

依家要等多日.

...咁大獲
我都係單件
12號已經比左錢
我兩日前集左

依家要等多日.

自取點1-2日到,
只係佢要手動send sms,
會慢幾小時至1日你先知,有時連sms都冇...

如果用順豐智能櫃,就要等順豐sms,一般3-4日...
我兩日前集左

依家要等多日.

...咁大獲
我都係單件
12號已經比左錢

我謒佢香港派貨車都唔夠,架派貨車好彩係香港倉執倒你果批貨咪早D,唔好彩D貨疊底十幾廿日都有機,係fb見D苦主1124發左貨都家下都未收倒(都未計D未搵倒件苦主)
我兩日前集左

依家要等多日.

好過集運王連回都唔回留言。。。
我兩日前集左

依家要等多日.

...咁大獲
我都係單件
12號已經比左錢

我謒佢香港派貨車都唔夠,架派貨車好彩係香港倉執倒你果批貨咪早D,唔好彩D貨疊底十幾廿日都有機,係fb見D苦主1124發左貨都家下都未收倒(都未計D未搵倒件苦主)

到底而家再買野用邊間好
雙11用集運王都係金發後至
用咁多次都無問題
不過為安全係咪應該轉
雙11用集運王都係金發後至
用咁多次都無問題
不過為安全係咪應該轉

仲有積分未用
比埋呢次機會佢
寄失左有無賠償

有 要同客服deal
4px等緊佢賠 已經deal好
用4PX 有冇伏 星期一話出左庫 今日問話到左香港等清關

伏到仆街出左庫10日先拎到

屌仲買左d聖誕野

咪留返下年聖誕用囉
我兩日前集左

依家要等多日.

...咁大獲
我都係單件
12號已經比左錢

十幾廿日未收到果d係雙11貨,大陸倉唔見貨,未搵返....
fb咪見到不停補發

仆街申通 無記錄
屌左個店主 佢淨係話會同我催促
3 日都無記錄

仆街申通 無記錄
3 日都無記錄

你禁退錢即刻發比你

仆街申通 無記錄
3 日都無記錄

按退款, 去第二間買 重快.
我兩日前集左

依家要等多日.

...咁大獲
我都係單件
12號已經比左錢

十幾廿日未收到果d係雙11貨,大陸倉唔見貨,未搵返....
fb咪見到不停補發

我fb 短訊追佢件時佢都客服自己講香港派件都爆喇!不過睇依一兩日開始應都開始清倒苦主大部份,我諗下個week開始會步向正常返既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞