淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
請問各巴打,仲有無集運新年照開?
官集幾時開工??
有冇巴打試過包裹運到自提站 太耐冇拎退番走
順豐唔係無停咩 只係剩返20個自提點
穩陣來講一定係SF? 但就最貴?
試過用四方一肚氣
我都唔係成日淘果D人來 咁都中伏
等集運王恢復收貨
冇用幾年 係咪都係新世代最好?
想淨係買件波衫 邊間最底
50kg😦
留名
有冇人試過運衣櫃落黎香港?
想淘個100kg 包裝左面積2米*70CM*20CM
有冇集運介紹?
新世代無到付仲要收人仔,人仔貴佢就一齊貴

未用過集運
唔想用順豐 (太貴)
係咪可以試下呢間
我見佢有出自家app
唔知唔會唔會穩陣有交帶D
白家唔寄集運倉
邊間集運
買咩好可以draw到一淘d錢出黎又唔蝕好多匯率
其實你如果已經有決定就唔好上黎問
問完人意見你又唔聽
你剩係想人地附和你既話
可以搵塊鏡自問自答
請教一下
邊間集運可以運到液體落香港? 平時用開越豐
google完好似得神州同多寶得
有無巴打可以分享下
我淨係響18日前見到有人話用新世代唔知件貨去到邊 ( 之後都無包膠件貨到左未)
其餘既所謂意見除左你話佢跟人仔,運費貴之外
所以都唔係好知收集到咩意見
其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運
用下個腦先出post 好唔好
話佢收人仔唔止係話佢貴,仲代表佢收費唔穩定
仲有無到付即係代表佢要人手確認淘寶收左錢先肯出貨,呢個process 好多時唔知要等幾耐
你前面又話睇到人有人唔見貨

呢幾點仲唔係意見咁咩先係你既所謂意見?

淨係你呢句“其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運”
你都有晒bias 啦,仲扮乜撚野問意見唧
未用過集運
唔想用順豐 (太貴)
係咪可以試下呢間
我見佢有出自家app
唔知唔會唔會穩陣有交帶D
其實你如果已經有決定就唔好上黎問
問完人意見你又唔聽
你剩係想人地附和你既話
可以搵塊鏡自問自答
我淨係響18日前見到有人話用新世代唔知件貨去到邊 ( 之後都無包膠件貨到左未)
其餘既所謂意見除左你話佢跟人仔,運費貴之外
所以都唔係好知收集到咩意見
其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運
用下個腦先出post 好唔好
話佢收人仔唔止係話佢貴,仲代表佢收費唔穩定
仲有無到付即係代表佢要人手確認淘寶收左錢先肯出貨,呢個process 好多時唔知要等幾耐
你前面又話睇到人有人唔見貨

呢幾點仲唔係意見咁咩先係你既所謂意見?

淨係你呢句“其實我主要想問佢係咪運費次於順豐之下,但都算穩陣既集運”
你都有晒bias 啦,仲扮乜撚野問意見唧

收費接受到 唔見貨又無包膠確認
不過紅字學到野
請教各位巴打,想運電器落嚟,最快應該點搞
呢排啲集運會唔會好遲先送到?
SF/寄去關口自己拎
我想問下寄去關口拎係點搞?係咪就咁填間鋪嘅地址?
網上啲資料無從入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞