淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
新手一問
如果我想用順豐集運黎香港
店舖老闆用邊間集運去順豐係大陸既倉會唔會有限制?
又係我
想問關口果堆速遞公司有冇賣埋泡泡紙同紙箱
同埋收唔收港幣
件貨賣家發左貨先嚟話集運倉可能唔收
液體嚟,用順豐官集
查實順記官集係咪真係唔收?
之前買天貓超市用4px 到提取點前msg話包裹爛撚左 跟手攪退錢 第2日又叫我去拎貨 拎完發現少撚左幾包野 應該係中間比人拆開左拎左黎食
申通河南皮已收
兩日冇郁過
用左申通,一上google一search,仆街負皮如潮

希望件貨真係到手
大陸落雪
間間都差唔多啦

希望件貨真係到手
大陸落雪
間間都差唔多啦

以前申通係快嘅
但呢排真係食咗成個化糞池咁
圓通呢,之前比人屌到仆街,宜家有冇勇士
想請教大家
我淘寶一件貨品
我投錯左 立即message返佢話投錯
之後重申請左退錢
但佢重發貨
攪到我退返去要比運費
我有咩方法可以唔洗運費,又可以退到錢?
集運王又黎料,巴打睇路...
申通好撚慢
申通圓通都好慢
但佢做緊今發明到
其實我計過,
四通一達甚至天天由金華去深圳都係做緊出貨起第3天到,時間差唔多。

希望件貨真係到手
大陸落雪
間間都差唔多啦

以前申通係快嘅
但呢排真係食咗成個化糞池咁
圓通呢,之前比人屌到仆街,宜家有冇勇士
其實我計過,
四通一達甚至天天由金華去深圳都係做緊出貨起第3天到,時間差唔多。

速度計,以前係 中,申,圓,韻,百
呢排就 中 韻 申 圓 百

我呢次間間都齊晒咁濟
百世匯通一路都好穩定咁要運百世
韻達一向都好唔穩定,試過浙江落東莞巴集用咗10日,但前幾日2日就到咗
中通穩定地快,但永世都唔知件貨去緊邊
申通貨物追踪最齊,速度都唔差,但係一到旺季就仆硬街
圓通永世一入廣東省範圍就自動失踪,仲要唔係快喎

講開又講,今次有件貨杭州落東莞,用德邦,真係快到仆街,1日就到咗
想問間集運公司入倉既貨比錯左
但打去問有冇人聽可以點做
用易網集運
最近用多寶好快,前日出倉,琴日就到
集運王比唔比運食物/暖貼
點解TAOBAO寫住到左倉 集運王個到都係話我未到貨
集運王比唔比運食物/暖貼
點解TAOBAO寫住到左倉 集運王個到都係話我未到貨

集運王Facebook講明唔夠人手
咁樣有人運禁野
都會側側膊運到落黎
有冇人知4PX官集 幾時收爐

運D野入面有電池,會唔會過唔到關

同個賣家講,佢話運到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞