淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
唔開工,
細舖清明休息唔發貨.
有冇巴絲知中速可以call邊個電話
個status 兩日仲係出門送遞
用4px有件貨兩個月都落唔到黎...睇下有無巴絲有解決辦法
D貨顯示到晒個倉,但當我click隻運送落黎時就顯示系統錯誤,無論mobile定desktop都係咁

搵集運客服就話係淘寶system問題,問淘寶就話已收到要等回覆等等....上星期話會幫我處理,最後都係無限loop仲係倉度
今日中國
結果等到尋日先一次過集,
今日架車仲要成3點幾先到荃灣,
5點先到自取,仲以為今日到唔到
有冇人知中通係唔係星期六夜晚唔送貨?
巴集加左價之後 計體積重既方法貴左好多
黎緊唸住買啲小型傢私 唔知用邊間好
巴集以前條算式 平好多, 大約 30 平過人地 15.
重有速度冇今發明到, 慢好多, 已轉會.
轉左都係用番同一個觀塘自取點.冇分別.
點對點計實重
集運王食撚左屎?
想買個soundbar(大型電子產品)

但係間舖係北京 想開係咪用番官方SF 直送會安全x ?
咩事
如果想用SF個智能櫃 係咪只要係個送貨地址到打返智能櫃個地址+網點代碼,名個電話個啲用返自己就得?洗唔洗係個智能櫃地址後面括返屋企地址?
我想訂個衣櫃(佢話110kg,但我諗應該唔會咁重呀嘛?)
唔知點運先最平
我唸咁重你搵啲有運大型貨物既格下價先會比較好
我上次用巴集淘寶張地墊,計完體積重之後21kg
但我買個四桶膠櫃就16kg
youtube 有淘寶運大件重野教學集運推介,上去搵。
想買張2米長既檯
但包裝埋應該過2米多少少
問過P2P話過2米上面倉可能會拒收,如果收既話會按重量收超長附加費
佢收附加費都唔係問題,我可以先去問賣家重量再問佢大約幾錢附加費姐,
但佢話唔知上面倉會唔會拒收
一係就拒收一係就收...到底咩係唔知會唔會拒收...
你係間公司職員自己都唔知.....唔通我會知咩
令人好無把握
點樣可以催間廣州速遞
打去佢話唔知師傅會幾時派 乜撚野公司嚟
巴集家陣又貴又慢用唔落手.... 而家究竟有邊間好
用開佢貴就唔貴, 有VIP折, 可以接受,
係越做越差, 越來越慢,
上年雙11 後 , 換咗另一間運輸 ,所以差咗, 唔知係咪貴平,
已轉會,
睇你邊區, 你可以買一兩件野去試集運運輸效率. 睇吓邊間快, 就用果間.
由一開波用開喇... 下轉試其他算
最快果時, 以前七點前轉運, 第二朝中午12點叫你攞貨, 門市.
就係巴打年代用開, 換咗人回應的確有跟進, 好咗好多, 禮貌好咗, 雖然選擇性回覆,不過好多間都係咁 ,
用得耐就覺得,
佢地係咁轉變, 母公司比佢地資源好似越來越少,
車隊慢咗, 做唔到今發明到, 人手感覺少咗 , 自取點CUT 咗一部份.
感覺唔對路, 所以轉會. 可能我要求高
夜晚出單第日有貨我同friend講真係冇人信 開頭真係勁正 佢一直貴過出面我都照用
而家話清關做唔到今發明到都算 個system成日漏貨又冇人覆真係頂唔順

可能多人用左掛 我總之就放棄佢
有無人試過集運王送貨上門?係未比平時自提點會再耐d? 星期六集左到而家都仲未顯示送到香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞