淘寶集運集中討論區 (9) 雙11餘波未完/雙12又到了

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
佢話唔賠係D快遞根本無送到貨到佢倉果D,好似前排百世將成批貨送錯左去瘋狂到,雙11時好多快遞都送錯好多貨去唔同集運到,所以依d貨佢地係唔賠
如果下次雙十一唔急 當日優惠比左錢先 再叫佢唔好出貨住 我都係咁 就避左大混戰時段
只係最近集運公司卡關都嚴重 原來連順豐都搞到亂糟糟 就冇得好怨啦

有咩好淘就早小小新年買晒佢 唔係又比左錢 麻麻煩煩咁喇
唔該巴打 今日收到件貨啦
我18集 今日都未收到
點解我用4PX次次都咁快 快過順豐
求巴絲打救
我喺淘寶買咗個鏡櫃
連包裝約長190cm 闊50cm 厚 20cm
重40kg
而家運到我喺廣州番禺祈福新村既屋企
但應該點運落黎香港?

原本諗住逐d 搭直通車帶落黎 (都知會俾人屌on9)
雖則話個櫃係組裝
但塊鏡始終都係咁長190cm
老母即刻鬧我 d直通車冇可能俾你帶咁長既貨
(我真係諗住可以的 )
叫我 dum 咗佢
但我又唔捨得

想問下有冇運輸可以喺大陸上門收貨寄黎香港 又可靠既
而家喺淘寶問緊 而家想上黎問下你地有冇同樣經驗
直通巴士買多張行李飛放落架巴士個車底行李位到
直通車出入境要連人帶行李上上落落喎
點搬
又話自己帶家下又話自己搬唔倒
明白
⼃⼁係咪因爲紅日? sf好少咁慢
就算順豐拎左件,菜鳥裹裹未必睇到
你上順豐個網/官方app查會準少少
幾時開始香港人選擇係facebook page留言而唔係私下搵客服

啱啱上去某私集既fb page睇下雙十二/聖誕/元旦有冇咩通知。

結果見到好多人留言問自己件貨幾時到,打開成板都係訂單編號/出貨單號。明明客服都係覆啲廢話,叫人留意下sms,都仲可以咁多人問。

有啲仲屌晒鬼咁話件貨遲左,搞到自己賠錢/趕唔切唔知幾時用。雙十二一向多訂單,聖誕同元旦又幾日紅日,大陸仲要查車。咁巴閉就直送香港啦,不過等少兩三日都偷笑
因為d人唔鐘意直接對話......
我都係用順豐
琴日下午話裝車送去青衣
到宜家仲清緊關
我都係用順豐
琴日下午話裝車送去青衣
到宜家仲清緊關[img]assets/faces/xm/clown.png[/img] [img]assets/faces/xm/clown.png[/img]

我岩岩查單號睇 都係話送去青衣
我都係用順豐
琴日下午話裝車送去青衣
到宜家仲清緊關[img]assets/faces/xm/clown.png[/img] [img]assets/faces/xm/clown.png[/img]

平時清關都好快
今次清左成三日都未得
我都係用順豐
琴日下午話裝車送去青衣

平時清關都好快
今次清左成三日都未得[img]assets/faces/xm/donno.gif[/img] [img]assets/faces/xm/donno.gif[/img]

係囉
你地有無人試過買20幾件野到晒集運倉
但係分開兩次集落黎香港

其實我驚一次過集咁多會包漏一兩樣野
集運新手
D貨海關檢查咗2個禮拜都仲未過到關 係咪On9嫁
順豐
琴日朝早落單
今日午餐就拎得
都話SF近排查得好緊要,
航空件直送香港機場好好多
我果件今日到左葵涌
但又唔派件

順豐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞