呢到有冇人食開電子煙?

1001 回覆
53 Like 210 Dislike
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>新手入門

睇中 VTC mini / Pico
岩唔岩玩

另外問過TB 話集運唔收 點搞

你問佢地通常都係咁答
我果部rx2/3都係直接寄去集運再送番香港</blockquote>

你個rx23 邊間買?share 黎丫我有興趣</blockquote>

仲有啲電邊間買好 淘寶信唔信得過?
見到有間sony vtc5 75人仔買一送一</blockquote>

部機我就係呢個賣家買
http://e22a.com/h.1UtXVv?cv=AAelwbhS&sm=7195a3
電池我通常會買AWT果隻紅皮電 around 35-45人仔一粒 千其唔好買廿幾蚊果d 我已經中過伏 同埋佢有d 驗證碼可以比你上番官網check</blockquote>

紅皮 國產貨信得過?
你粒紅皮用左幾耐?cum 唔cum 用</blockquote>

btw thanks
中伏點伏法 想聽下</blockquote>

紅皮如果係真野 幾好用架 電量大
我如果唔用大watt數 部rx 2/3 3粒電可以用1個星期
果次貪平見到有個人賣廿幾蚊人仔一粒紅皮 (當時我買果d都45蚊) 咁就諗都冇諗直接買左兩粒
拎到手之後就上官網check個驗證碼 話搵唔到依個number (心諗都知中伏 )咁本身就想用係桿到,但係假野就廢事喇 用番係mod到算 但係粒電差電差到好似快差咁 平時一粒全紅真既紅皮差滿電都要成3-4小時 佢果粒同我由1格電去到滿電用左30分鐘 之後我就丟0左算數</blockquote>

重申多次非打手
如果香港買可以去etankvapor買 有awt黃皮黑皮(因為買開)
淘寶買有一間可以電同油順豐直接寄香港.無伏 轉頭post link

我地都係公開討論邊間去過好姐自己試過覺得唔好咪唔再去,我又覺得無話打唔打手

岩呀 直接開名好過呀
根據之前巴打提供

淘寶店
絲語都係一間唔錯嘅鋪頭 巴打推薦

之前我都整合左少少
要追追post
歡迎巴打們補充

我睇開呢幾間,屍語試過唔止一次冇貨唔出聲比第樣我
我屌爆佢全家之後就冇幫襯過

咁狗
咩貨黎?之後去邊間?
有無懶人新手包 淘寶店介紹加教學

睇 vpbus 大陸論壇, 有頁推介d 牌子會有link 上tmall taobao
好似係官方淘寶店

btw, 有d 套餐跟個霧化器...咩鸚鵡頭...過15w 會燒....即係點

唔係過15w會燒 係因為鸚鵡螺係成品霧化器 佢個成器芯係做1.幾ohm 如果你比太高w數落去 佢會發熱得好快 就會燒左個棉花 而你又拆唔開黎換番 所以會成品芯就會報廢 除非有「𤓓」味你都唔介意喇

咁即係呢款係for 抽吸..唔會大煙果隻? 類似icare 效果? 同埋唔好玩 > 50 VG o既油?

咁部80w 機係方便日後想玩大煙, 就咁換個霧化器就得?

咁如果純粹想食下唔同油, 抽下煙果種感覺 icare 呢類都夠屌

正確 鸚鵡螺係比口吸用既同埋口感型霧化器
但係玩唔玩到高VG就要睇個供油孔既大細
部80w係for埋你遲下玩大煙都用到
Icare都可以

想買隻同真煙咁上下大煙要買邊隻霧化器?

真煙其實唔係好大煙架姐
鸚鵡螺係岩新轉食電子煙既人用

I just s 送個3個都燶哂個味好難頂,食之前全部都有落油係d 棉花到,但係都無用,我想問我而種霧化器,可唔可以換其他?我睇我而個coil同其他唔一樣,我而個唔洗拎條發熱線上係電池位,點算呀巴打 琴日睇哂片點搞都無用

入完油有冇等半個鐘先用

巴打點食?
一禁就禁實幾秒
扯一大啖 之後一下噴哂再扯一大啖?
如果係 可能你燒油 快過棉花導油
搞到慢慢有dry heat情況
之後就....

不過你依家得兩個選擇
一係買返芯
一係買過個霧化器
可以順便留意下個氣孔係上方個啲

換芯姐係發熱線加棉花?成個換有冇換第二個brand? I just s個霧化氣好差

Aspire Nautilus X
呢個應該可以放心

一係呢個
vaporesso mini
唔知難唔難搵呢個
淘寶都唔多

I just s 送個3個都燶哂個味好難頂,食之前全部都有落油係d 棉花到,但係都無用,我想問我而種霧化器,可唔可以換其他?我睇我而個coil同其他唔一樣,我而個唔洗拎條發熱線上係電池位,點算呀巴打 琴日睇哂片點搞都無用

入完油有冇等半個鐘先用

巴打點食?
一禁就禁實幾秒
之後就....

不過你依家得兩個選擇
一係買返芯
一係買過個霧化器

換芯姐係發熱線加棉花?成個換有冇換第二個brand? I just s個霧化氣好差

呢個應該可以放心

一係呢個
唔知難唔難搵呢個
淘寶都唔多

係唔係連埋個tank都換埋架而d,姐係成個頂都換哂?唔該哂

入完油有冇等半個鐘先用

巴打點食?
一禁就禁實幾秒
之後就....

不過你依家得兩個選擇
一係買返芯
一係買過個霧化器

呢個應該可以放心

一係呢個
唔知難唔難搵呢個
淘寶都唔多

舊個個成個轉岀黎 放埋一二邊

之後成個轉上去 就可以開心使用

入完油有冇等半個鐘先用

巴打點食?
一禁就禁實幾秒
之後就....

不過你依家得兩個選擇
一係買返芯
一係買過個霧化器

呢個應該可以放心

一係呢個
唔知難唔難搵呢個
淘寶都唔多

唔該哂巴打
岩岩買左target mini同Black Flag Risen Original 有咩要注意?希望可以戒到煙

入完油有冇等半個鐘先用

巴打點食?
一禁就禁實幾秒
之後就....

不過你依家得兩個選擇
一係買返芯
一係買過個霧化器

呢個應該可以放心

一係呢個
唔知難唔難搵呢個
淘寶都唔多

巴打你覺得我換過第二隻好定換tank 好, 我而支買42澳元,個tank 35蚊 ,我而支無得換電,無得較W數
http://h5.m.taobao.com/awp/core/detail.htm?id=538757936695&toSite=main

新手買點睇

新手想入門可以考慮 vtwo mini
單電細機有溫控有preheat
基本上夠玩好耐直至你想轉雙電/上桿
不過如果你目的是想試煙油 咁你遲下玩耐左應該都會試唔同霧化器 因為唔同霧化器對煙油既解析都有分別

作為starter的我, 應該都係icare 岩我
不過如果你目的是想試煙油 咁你遲下玩耐左應該都會試唔同霧化器 因為唔同霧化器對煙油既解析都有分別

多謝巴打

Icare有個缺點係冇得洗tank
如果你係想試多幾隻味會溝埋晒
http://h5.m.taobao.com/awp/core/detail.htm?id=538757936695&toSite=main

新手買點睇

我都係新手
都係諗左好耐

呢d 又係 鸚鵡螺, 又係d 抽吸....同埋mod 得50w
根據樓上巴打講...50w 又唔係好夠玩其他霧化器

Icare有個缺點係冇得洗tank
如果你係想試多幾隻味會溝埋晒

又係喎
雖然上網做下功課就會知道電子煙原理,但方便新手了解都大概咁講下基本構成

電子煙基本上由三個組件組成一套:mod、霧化器、電池

Mod姐係個主機,有晶片控制電子mod同機械原理嘅桿mech mod,新手唔好玩桿住因為佢冇晶片保護短路唔會斷電,使用不當會出意外 電子mod就有晒晶片mon住同埋有保護機制,一般黎講睇下自己要求單電雙電(影響續航力)、玩功率定溫控、最高w數(基本上100w咩都夠用)呢d黎考慮買邊款

霧化器姐係個頭,主要影響煙量同口感,有分成品同diy,diy又再分儲油rta、滴油rda同又儲又滴rdta,新手可以試左成品先,如果入門想玩diy就後話因為太多太多霧化器

最後就係電池,如果新手黎講睇電池容量為主就夠,最大a數同持續a數個d玩晶片機唔太洗煩住 如果你買個套裝要睇清楚有冇包埋電池,因為有巴打試過唔知要另外買電池結果mod霧化煙油到晒但冇電池

煙油就睇個人口味冇咩好講,有人中意都會有人唔中意,唔同setting食出黎都會有差異,要自己試先最清楚,惟一可以講係馬油紫鴨,評價只會有好味同勁撚好味
雖然上網做下功課就會知道電子煙原理,但方便新手了解都大概咁講下基本構成

Mod姐係個主機,有晶片控制電子mod同機械原理嘅桿mech mod,新手唔好玩桿住因為佢冇晶片保護短路唔會斷電,使用不當會出意外 電子mod就有晒晶片mon住同埋有保護機制,一般黎講睇下自己要求單電雙電(影響續航力)、玩功率定溫控、最高w數(基本上100w咩都夠用)呢d黎考慮買邊款

霧化器姐係個頭,主要影響煙量同口感,有分成品同diy,diy又再分儲油rta、滴油rda同又儲又滴rdta,新手可以試左成品先,如果入門想玩diy就後話因為太多太多霧化器

最後就係電池,如果新手黎講睇電池容量為主就夠,最大a數同持續a數個d玩晶片機唔太洗煩住 如果你買個套裝要睇清楚有冇包埋電池,因為有巴打試過唔知要另外買電池結果mod霧化煙油到晒但冇電池

煙油就睇個人口味冇咩好講,有人中意都會有人唔中意,唔同setting食出黎都會有差異,要自己試先最清楚,惟一可以講係馬油紫鴨,評價只會有好味同勁撚好味

唔該曬巴打
好有心

唔該曬巴打
好有心

開post template
有無睇過rip tripper 個channel,
入面條友講句
Smoking is dead, vaping is the future and the future is now.
我覺得好正

入完油有冇等半個鐘先用

巴打點食?
一禁就禁實幾秒
之後就....

不過你依家得兩個選擇
一係買返芯
一係買過個霧化器

呢個應該可以放心

一係呢個
唔知難唔難搵呢個
淘寶都唔多

巴打你覺得我換過第二隻好定換tank 好, 我而支買42澳元,個tank 35蚊 ,我而支無得換電,無得較W數

如果係咁
你買個調壓盒啦 單雙電都無所謂住
揀個最少60w

好似我自己咁
我自己新手裝係topbox mini 75w
個霧化器都會漏
依家試玩緊滴油 檢測到幾多omh
又可以較watt數 我都未開高過60
過熱會唔比接電
我禁極都唔會有煙 等返十秒先再得

之後你再問下你個間野
加多個tank有無平
有無睇過rip tripper 個channel,
入面條友講句
Smoking is dead, vaping is the future and the future is now.
我覺得好正

我成日睇佢 一出就會睇下介紹咩
啓蒙者

入完油有冇等半個鐘先用

巴打點食?
一禁就禁實幾秒
之後就....

不過你依家得兩個選擇
一係買返芯
一係買過個霧化器

呢個應該可以放心

一係呢個
唔知難唔難搵呢個
淘寶都唔多

如果係咁
你買個調壓盒啦 單雙電都無所謂住
揀個最少60w

好似我自己咁
我自己新手裝係topbox mini 75w
個霧化器都會漏
依家試玩緊滴油 檢測到幾多omh
又可以較watt數 我都未開高過60
過熱會唔比接電
我禁極都唔會有煙 等返十秒先再得

之後你再問下你個間野
加多個tank有無平

Thanks bro
倩女巴玩trick用邊款油?

我用緊voopjuice 好撚甜
想搵隻水果味
想試下fresh or vgod

想搵隻水果味

試下Naked 水果油

想搵隻水果味

試下Naked 水果油

Naked唔錯 very cool同all melon都好食
重有steamworks果隻jade key 水果味 好食
我依家食開10ml果d自己溝再加一大半vg 20ml變50ml
同埋Biso日本油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞