呢到有冇人食開電子煙?

1001 回覆
53 Like 210 Dislike
新手0知識想試下 巴打建議邊隻好

一齊落坑 eleaf ijust s
btw 其實煙油本身揮發得勁唔勁
新手0知識想試下 巴打建議邊隻好

一齊落坑 eleaf ijust s

如果本身非煙民就揀nicotine-free ejuice
有冇巴打用緊溫控 mod (TC)?
有冇好推介?

溫控緊係dna同億海晶片
平又有貴又有
貴有dna200, sx sx mini q,
平有ipv系列
我個人玩個幾次tc 覺得太麻煩 好多野要set
可能未識玩啦我

我想轉TC 因為啲芯成日燒
sx mini q 好似話有好多問題同埋冇得on board 差電
dna 未睇過今晚望下先
有冇用過cuboid?其實睇岩依個不過想要多啲意見

我用緊cuboid,但係我都唔建議人用
好處係雙電用到好耐,可以上到200w
缺點係重,反應慢,推力總係差少少咁可能試過桿覺得差好遠,同埋真係冇幾可用到咁高w,通常80樓下夠

反應慢? 姐係㩒落去要等一陣先會發熱?
咁你TC 用咩coil?SS/Ti/Ni?
有冇好推介?

平又有貴又有
平有ipv系列
可能未識玩啦我

sx mini q 好似話有好多問題同埋冇得on board 差電

溫控其實真係幾正 不過係多少少野要set
比如 要鎖左個歐母先 之後再限個溫度最高去到邊 有d機會有埋個起始watt數調整 不過有d就自動
仲有溫控芯只可以疏繞 有人可能會感覺密繞濃d 所以都係要試過先知
同埋個芯你set個溫度over左都有機會會燒架
差電就最好唔好貪方便係部機到差 因為通常差唔足
主機睇下wismec rx 2/3岩唔岩你心水 咩功能都齊 又可以雙電又可以三電

太懶,諗住用成品芯算
想有得On board 差因為依家部Kbox 成日冇電 要用尿袋差
自己整芯同成品芯除左價錢之外最大分別係邊?唔明口感?
番去望下先 其實想要部雙電,唔太大,TC,耐電 就ok

有巴打問過嘅cuboid 150w
我袋埋鎖鑰整到花晒先攪成咁
佢有個pre heat功能幾唔錯同埋可以解鎖到200w
但雙電我覺得有更好選擇 好似fuchai rx2/3呢兩部都唔錯

隻RX2/3又好似幾靚仔
闊都係差6mm
有啲想即刻去買

巴打們
有冇好推介?

平又有貴又有
平有ipv系列
可能未識玩啦我

缺點係重,反應慢,推力總係差少少咁可能試過桿覺得差好遠,同埋真係冇幾可用到咁高w,通常80樓下夠

用過桿就明個種反應速度,唔夠即時
我冇玩tc用開ni80
玩開機械桿 大煙
btw 其實煙油本身揮發得勁唔勁

煙油你保存好 其本上唔會揮發 仲可以當醒油
當然唔好放1年咁樣都未用完喇
煙油要放係冇陽光直照既位 如果唔係好快變味
有冇巴打食耐咗覺得喉嚨好唔舒服?
用緊aspire k4

你本身食開煙再轉左用電子煙?
有冇好推介?

平又有貴又有
平有ipv系列
可能未識玩啦我

我冇玩tc用開ni80

係咪因為電子mod 個safety mechanism 所以覺得慢左半拍?
有冇巴打想入手機械桿但係怕危險
如果想入機械桿同煙圈大家可以交流下
利申:戒左煙依家淨係玩trick

我岩岩開始玩緊桿
用緊Sony vtc5電池 (應該安全

入手左支AV桿

玩桿睇你想玩幾多watt同幾大煙
vtc5 30a電既話最高120watt左右(先決條件係粒電滿電同埋0.13ohm左右)
如果想好快好大煙可以用awt40/50a電
但係條線就要對返岩個ohm 大約0.1
我就用緊0.08 大約180watt
以上都係用盡單電既做法
長按會有危險 但係180邊會長按
安全既唔玩到咁盡0.15-0.2都應該唔錯

Av桿玩耐左拋拋光同新既一樣

順便問下做個參考
你用緊咩數據去到0.08ohm

依家用開個頭玩緊quad coil
A1 22g 3mm 6圈x4
其他都有0.08-0.1。clapton, Staple staggered fused clapton,簡單既ss316L 22g都去到
想追ohm繞線可以參考下http://www.steam-engine.org/wirewiz.asp
唔識用再教你

唔該晒
不過我都好似冇咁大既RDA放得落quad coil
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>有冇巴打用緊溫控 mod (TC)?
有冇好推介?

平又有貴又有
平有ipv系列
可能未識玩啦我</blockquote>

有冇用過cuboid?其實睇岩依個不過想要多啲意見</blockquote>

缺點係重,反應慢,推力總係差少少咁可能試過桿覺得差好遠,同埋真係冇幾可用到咁高w,通常80樓下夠</blockquote>

</blockquote>

我冇玩tc用開ni80</blockquote>

係咪因為電子mod 個safety mechanism 所以覺得慢左半拍?

要過晶片 一定有delay
不過宜家d機好左
冇咁明顯
有冇巴打想入手機械桿但係怕危險
如果想入機械桿同煙圈大家可以交流下
利申:戒左煙依家淨係玩trick

我岩岩開始玩緊桿
用緊Sony vtc5電池 (應該安全

入手左支AV桿

玩桿睇你想玩幾多watt同幾大煙
vtc5 30a電既話最高120watt左右(先決條件係粒電滿電同埋0.13ohm左右)
如果想好快好大煙可以用awt40/50a電
但係條線就要對返岩個ohm 大約0.1
我就用緊0.08 大約180watt
以上都係用盡單電既做法
長按會有危險 但係180邊會長按
安全既唔玩到咁盡0.15-0.2都應該唔錯

Av桿玩耐左拋拋光同新既一樣

順便問下做個參考
你用緊咩數據去到0.08ohm

依家用開個頭玩緊quad coil
A1 22g 3mm 6圈x4
其他都有0.08-0.1。clapton, Staple staggered fused clapton,簡單既ss316L 22g都去到
想追ohm繞線可以參考下http://www.steam-engine.org/wirewiz.asp
唔識用再教你

唔該晒
不過我都好似冇咁大既RDA放得落quad coil

我果個22mm頭黎
有無巴打真係食過新舊版vgod
聽講舊版 煙量大過新版
但新版係味道行先 好味左

真定假
有冇巴打食耐咗覺得喉嚨好唔舒服?
用緊aspire k4

你本身食開煙再轉左用電子煙?

食咗一年冇食,玩vape都係想玩下tricks
岩岩買左target mini同Black Flag Risen Original 有咩要注意?希望可以戒到煙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞