《連登鐵路討論》

1001 回覆
65 Like 15 Dislike
原來真係在來線

無得直接比較
有人同我講過話搭支那膠鐵仲穩過搭新幹線 真定假

睇下用邊段比姐
東海道新幹線彎多又急(相對)
而且沿線基建/隧道50幾年歷史,而家既班次密度同速度都比當年通車高
有d唔穩定在所難免

好似係大阪去和歌山

大阪去和歌山係在來線,東海道新幹線新大阪之後就到京都

京阪係唔係都有在來缐

睇下用邊段比姐
而且沿線基建/隧道50幾年歷史,而家既班次密度同速度都比當年通車高
有d唔穩定在所難免

好似係大阪去和歌山

京阪係唔係都有在來缐

大把,JR同私鐵都有

睇下用邊段比姐
有d唔穩定在所難免

好似係大阪去和歌山

京阪係唔係都有在來缐

JR京都線 新快速130km/h
出軌
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20171026/57379630

m-train都出事 如果係c-train咪仲大劑
出軌
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20171026/57379630

m-train都出事 如果係c-train咪仲大劑

思春一早喺kob出咗
C train都唔知行唔行到20年

G-train = GDP-train

G-train = GDP-train

雞車

雪菜老是常出現
強烈恥笑SMRT
強烈恥笑SMRT

痴的
強烈恥笑SMRT

無ATP保護架咩屌
強烈恥笑SMRT

無ATP保護架咩屌

RM郁車?
強烈恥笑SMRT

強烈恥笑SMRT

無ATP保護架咩屌

RM郁車?

on9在成條綫都6卡車
新信號夠膽default 係3卡
今日政府及港鐵向立法會遞交沙中綫進展報告,並透露已決定九龍城段車站的命名。

新建車站的名稱一般會在車站啟用前落實,讓港鐵公司預留足夠時間作相關準備工作。沙中綫項目於2011年刊憲時,使用了土瓜灣站及馬頭圍站作為九龍城段兩個車站的命名。

期間,港鐵一直收到社會各界對兩個車站命名的意見。經仔細考慮車站的地理位置、地區特色、與地區的關連、歷史代表性、社區對地區名稱的使用習慣,並與運輸及房屋局商討後,九龍城段兩個現稱土瓜灣站及馬頭圍站的車站,將分別採用宋皇臺站及土瓜灣站為車站名稱,既充分反映地區特色及使用習慣,同時亦紀念在車站工地發現宋元時期文物及遺跡。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞