Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
Galaxy Note8精選優惠

凡於2017年9月29日至12月31日期間購買Galaxy Note8的客戶 ,可享有以下精選優惠,包括:

「螢幕意外損壞保障」計劃-由購買日期起6個月內,如螢幕意外損壞,用戶只須付港幣300元手續費便可更換全新螢幕。此優惠只適用於香港地區。
半價更換S Pen計劃-由購買日期起一年內可享以半價購買一支全新的S Pen (原價港幣298元)。
半價更換電池計劃-由購買日期起的第13至18個月內,可享以半價更換電池乙次 (原價港幣480元)。

Galaxy Note Fans獨家優惠

凡於2017年9月29日至11月12日期間購買Galaxy Note8之Galaxy Note*系列的客戶,可透過Samsung 網站輸入相關資料,一經核實後可額外享有以下專屬優惠,包括:

超級市場港幣300元禮券,登記Samsung Pay可換領
額外獲贈S Pen乙支
更換電池計劃-由購買日期起至2018年10月31日,可享免費更換電池乙次 (原價港幣480元)。

屌...美國預訂有gear360送
香港預訂得條毛...
真係仆得街

螢幕保半個月
iPhone X都有雙喇叭
s8 同note都冇
Apple 依家先出face id 身為用緊s8嘅我可以大力恥笑佢地

我係你就睇左人地個技術先決定衝唔衝出去柒

其實face id 勁啲定虹膜解鎖勁啲?

如果 face id 唔駛對到正, 真係勁過虹膜

虹膜我已經 off 左

S8我都用過一排虹膜,行緊路都用唔到,要企定定,指模個位又太高....

最後用返密碼算

唔計行緊,其實慣咗個頭低少少,唔係拎到好高都好快解到
Apple 依家先出face id 身為用緊s8嘅我可以大力恥笑佢地

虹膜我已經 off 左

S8我都用過一排虹膜,行緊路都用唔到,要企定定,指模個位又太高....

最後用返密碼算

巴打眼細試下睜大少少
行緊都一定detect到

虹膜我已經 off 左

S8+我都用過一排虹膜,行緊路都用唔到,要企定定,指模個位又太高....

最後用返密碼算

即係你地用得最多都係密碼?非指紋?

虹膜我已經 off 左

S8+我都用過一排虹膜,行緊路都用唔到,要企定定,指模個位又太高....

最後用返密碼算

即係你地用得最多都係密碼?非指紋?

放台面先 pattern lock
拎上手一定虹膜
岩岩出街交電話費 順便試玩下其他機 屌你note8個mon屈機到 大到痴左線 睇片好撚正
岩岩出街交電話費 順便試玩下其他機 屌你note8個mon屈機到 大到痴左線 睇片好撚正

大8+ 0.1吋
不過都係8+圓角靚啲,note8係貪佢有雙鏡

咁快有得試 邊度呢巴打

咁快有得試 邊度呢巴打

各大電器鋪都有

大8+ 0.1吋

今代真係S同Note各有各好, 唔會話Note屈曬機

咁快有得試 邊度呢巴打

好多門市都有la

大8+ 0.1吋

S系同note係 定位開始模糊
S5之前 都係講緊要大mon 就note系
但係而家真係分唔到兩個系列有乜野特色
顏色方面,就只有 128GB 版本齊全三種配色 -- 星夜黑、幻月灰和深海藍;64GB 版本只有星夜黑和幻月灰;而 256GB 版本則為星夜黑和深海藍。

仲想買藍色 睇黎都係黑色

大8+ 0.1吋

係咪***兩隊團隊互爭生意,真係唔知出個plus 系列同note 爭同一條line做乜
玩完個note,真係太大,再去玩s8+,都係太大,s8就啱size,但又唔係6gb ram

大8+ 0.1吋

而家S系係早一步搶頭啖湯睇市場反應
Note系就睇住S系意見來改善再用來打iphone
各位巴打,想問 note 支筆其實實唔實用?
如果支筆好用我出note8,如果無乜用既就出 s8算
各位巴打,想問 note 支筆其實實唔實用?
如果支筆好用我出note8,如果無乜用既就出 s8算

你有畫畫就好好用
玩過部note8感覺同s8最多20%分別
手感note8長過s8+少少
Os反應ok冇遲滯
支筆冇得試
雙cam sharp過s8+,放大後紋理清楚
最重大分別一定係個mon,s8係圓角,用唔晒部機,錯覺上 上下框好大,note8用盡,睇片時唔會<斬角>
仲諗緊佢定平平地nokia8,唔知部note3幾時壞
玩完個note,真係太大,再去玩s8+,都係太大,s8就啱size,但又唔係6gb ram

4 6gb ram 分別好細 見初初買差好少彼盡 6388

4 6gb ram 分別好細 見初初買差好少彼盡 6388

本身 note3有3gb ram,多數開2,3隻game出嚟,怕會強制熄我app
有冇人用s7 edge
邊隻保護貼好用?
最後訂左128藍色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞