Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
29號walk in note8
但單睇色s8靚好多
note8隻色好膠

預訂無著數
等賣街時有無即減優惠仲好

我果面百老匯個sales話,開售日多數已經無曬現貨

咪鬼信佢啦
可能某d色冇姐
S6e,S7e,note7同S8plus都未試過開賣果日賣唔到喎
坤你落訂之嘛

如果開售日買機,開中d機有紅mon,係唔係可以要求開過新一部?

正常係Check完機
你滿意先走
有問題 緊係要換
最多咪唔買
唔係人地比部有十幾個死點機你都要
之後先去換呀

有道理

我見有D鋪係收左錢先俾check機
s8有無黑色現貨
依家S8+ 64 減到$53xx
好心動
好心動

邊間?
好心動

請問邊間
好心動

請問邊間
其實note8出256gb已經為遲d取消插記憶卡做準備
想散貨咪講囉
以前s6 note 4
講緊差一千蚊有大d mon 大d電 又有筆
而家???

咁講的話
以前旗艦都係講緊3千左右就出到
呢個post好撚多打手
note8都推
s8+ 同storage 做到 五千七
屌你note8 128gb賣街講緊七千六
上面仲好笑到s8+ 128gb 同note 8 64gb 比
你買新機storage 就會用少左??
你同講成二千蚊買支筆同雙鏡 但電仲細左?
抵係邊個位???

百貨應百客
睇你想要乜啫
s8+ 128 $6998
note 8 64 $6998

面價 呢兩部係一樣 何來爭2000呢
當然S8+ 64 $6398 但只得4GB
note 8 128 $7598 都只係爭$600

所以同一個價錢$6998
S8+ 同 note8 個選擇位係 你想要多storage 還是係用64GB去換雙鏡同支筆
就我而言 storage 可以用sd 同雲 去彌補
但係雙鏡同支筆既support就好難去補
咁睇 唔知你又覺得點呢

BTW 我都想做打手 起碼出post有錢收 有無好介紹

source: dcfever
29號walk in note8
但單睇色s8靚好多
note8隻色好膠

預訂無著數
等賣街時有無即減優惠仲好

我果面百老匯個sales話,開售日多數已經無曬現貨

咪鬼信佢啦
可能某d色冇姐
S6e,S7e,note7同S8plus都未試過開賣果日賣唔到喎
坤你落訂之嘛

如果開售日買機,開中d機有紅mon,係唔係可以要求開過新一部?

正常係Check完機
你滿意先走
有問題 緊係要換
最多咪唔買
唔係人地比部有十幾個死點機你都要
之後先去換呀

有道理

我見有D鋪係收左錢先俾check機

好多舖都係比左錢先check機
但有問題 可以即換
總之我唔滿意 就一定唔會收貨
乜野都要比錢果下搞掂
否則 之後一定有撚排搞
如果 換極都唔得 咪要求取消交易囉
總之 一定唔可以收住先
想散貨咪講囉
以前s6 note 4
講緊差一千蚊有大d mon 大d電 又有筆
而家???

s6果年係對note 5🤔
同埋s6同s6 edge(32GB)都差一千啦喎…
s6 edge果陣64GB仲要係7千幾
呢個post好撚多打手
note8都推
上面仲好笑到s8+ 128gb 同note 8 64gb 比
抵係邊個位???

百貨應百客
睇你想要乜啫

S8+ 同 note8 個選擇位係 你想要多storage 還是係用64GB去換雙鏡同支筆
咁睇 唔知你又覺得點呢

都係睇你點取捨啦
一定要6gb ram既咪可以諗下
雙鏡同筆 vs 128gb
每個人preference都唔同
甚至用咩比較都可以唔同
你覺得值,第個都可能唔係咁諗
唔同牌子就更多野要諗
對我嚟講,比較既目的係想d錢用得其所
呢個post好撚多打手
note8都推
抵係邊個位???

百貨應百客
睇你想要乜啫

咁睇 唔知你又覺得點呢

都係睇你點取捨啦
一定要6gb ram既咪可以諗下
雙鏡同筆 vs 128gb
每個人preference都唔同
甚至用咩比較都可以唔同
你覺得值,第個都可能唔係咁諗
唔同牌子就更多野要諗
對我嚟講,比較既目的係想d錢用得其所

利申:用s8覺得夠用唔諗住轉
有冇人有更新Samsung Pay?
佢好似多咗rewards system
不過我係坡版唔知港版係點

已經最後容忍冇得換電,取消埋SD卡真係大把人轉會
呢D又係測試忠誠度既表現
s8個芒花左可以點?花既原因係用大陸d玻璃貼,d膠紙磨到花左
有冇咩APP可以做到 IPHONE X 手勢操作

全能手勢

好耐冇更新啦

但係一直用緊都無咩大問題

果一 pat 灰色野好礙眼, 好似唔覺有得 disable..

settings可以較透明度
尋日係衛訊買左兩部s8
sales話拎外國護照或大陸人可以就咁去三星客戶服務部拎藍牙耳機
香港人要上網登記等七日先有

有冇人試過搵賓賓印印拎耳機,係咪就咁拎住張單同護照去客服就得!?
好心動

請問邊間

呢個會唔會成真 真係好難講
因為有部分牌子出既機
已經無得插sd咭
難保有一日三星唔跟

呢個會唔會成真 真係好難講
因為有部分牌子出既機
已經無得插sd咭
難保有一日三星唔跟

S6已經無得插卡,之後俾人屌完,S7就加番
諗住買s8點知香港冇黑色點解冇黑色咁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞