Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
Note8正唔正
Pixel2xl 無行

pixel2xl真係幾正 尤其係親生仔同佢個相機
如果有行真係1516想trade部s8
但冇行 咁就算 唔使煩

s8其實都夠晒用

尤其放褲袋,N8太大

姐係唔推薦n8
我見佢支筆好似好好玩咁
[quote][quote]#

尤其放褲袋,N8太大

姐係唔推薦n8
我見佢支筆好似好好玩咁

真係睇人
支筆唔係個個都常用
我自己就一直用開
結果轉左s8+就有啲唔慣

至於大細就... s8+同note8差好少
我就放得落褲袋同可以單手操控

比s8+長少少 外形太方好怪
嫌枝筆阻地方 插枝筆 防水問題
[quote][quote][quote]#

尤其放褲袋,N8太大

姐係唔推薦n8

至於大細就... s8+同note8差好少
我就放得落褲袋同可以單手操控

比s8+長少少 外形太方好怪
嫌枝筆阻地方 插枝筆 防水問題

寧願唔加枝筆 note系打商務 不如放雙喇叭 實際好多

會唔會A系 先著重娛樂
Note8正唔正
Pixel2xl 無行

但冇行 咁就算 唔使煩

s8其實都夠晒用

但ram夠唔夠?
s8得4gb ram
s8+ ( 128g )有6gb ram
Note8正唔正
Pixel2xl 無行

但冇行 咁就算 唔使煩

s8其實都夠晒用

但ram夠唔夠?
s8得4gb ram
s8+ ( 128g )有6gb ram

三星touchwiz ram管理好大問題
note 8 擺脫到

2 XL 直接買v30 都無咁嬲
淘左張背貼番黎,貼完成部手感即刻好左,最重要唔再印指紋

唔想用套, 有冇LINK

https://world.taobao.com/item/551835737533.htm?fromSite=main&spm=a230r.1.14.147.76bf523fg4P4e&ns=1&abbucket=1#detail
用呢隻,幾好手感
note 7 >v20 > note 8
終於回歸note系列

https://world.taobao.com/item/551835737533.htm?fromSite=main&spm=a230r.1.14.147.76bf523fg4P4e&ns=1&abbucket=1#detail
用呢隻,幾好手感

我屌
咁都會有人買?變到同galaxy s5 膠布一樣
想嘔
岩岩買新機 唔想追幾十頁post
邊張mon貼好? 唔玻璃都冇所謂

未有邊張好
全部都有觸控不良問題
等得就過多排多選擇先買
三星原廠嗰張膠貼
手機白痴
跌爆左部s7e 個mon有部分會閃閃下
想換s8 因為個手感唔錯
我想問去Samsung鋪買係咪最好 我見佢有得平300
同埋部s7e放係到定賣左佢
用就都仲用到 賣大約幾錢?32GB黎
同埋雖然係samsung post 但我都想問下其實 i7 同 s8 邊個好啲

周圍都係平三百,你問佢就有 $5398
緊係s8好用 mon大又輕好揸手,電都好耐用,肯定比i7耐用

好 唔該

如果有保, 試下去行整
前排佢都免費幫我整MON, 換電, 等S9先換機

未有邊張好
全部都有觸控不良問題
等得就過多排多選擇先買

過多排都唔會有

Whitestone
曲mon 係唔係好易整花/掂錯?
有冇巴打知邊度trade in 機個價靚d?
S8plus 128gb 藍色 完全無花

點解trade?

肥花

吹俾我ok?
仲有個小問題 我oneplus用the headphone聽歌既 換左s8發現細聲左好多 已經開到盡
我諗差一陪都有 有冇得搞?
你地部機部機有冇突然停住係同一個畫面 禁咩都冇用 禁熄機都係冇反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞