Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
用緊港行835。。完全無更新
好後悔買行貨,有啲心郁想換水貨8895

作為雙修用家,出呢的圖只會顯得自己愚昧同無知
岩岩轉會出左s8+
不過iphone過data去android好煩

一早話買水好啲
岩岩轉會出左s8+

我都想轉會呀,iPhone 6s plus
覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
(note8 同6s plus 一樣重,所以唔考慮)
S8 64 做緊$4990
S8+ 64 做緊$5300
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

u

我plus轉s8+手感都幾好係個指模好高

一早話買水好啲

諗住有保養先買

一早話買水好啲

隔成個月 安全性更新

lg更加慢
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

講揸手同指模,S8好好多,不過因為18.5:9,個mon實際係等如16:9既大約5寸,app唔support會有黑邊/放大斬左頂底要睇你自己接唔接受到

不過多得iPhone X都係18:9,遲的應該會愈來愈多有原生18:9既apps
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

S8一玩上手個陣都覺得手感正
但預感自己好快會嫌佢個mon細同4GB ram
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

但如果我買S8+ 都係買64咋
4gb ram 同6gb ram 直係咁大分別?
我見d 人話4 gb ram 都好順
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

講揸手同指模,S8好好多,不過因為18.5:9,個mon實際係等如16:9既大約5寸,app唔support會有黑邊/放大斬左頂底要睇你自己接唔接受到

不過多得iPhone X都係18:9,遲的應該會愈來愈多有原生18:9既apps

依家s8 同s8 +都係18.5:9
咁如果有d apps 唔support
S8 加左黑邊後咪細好多?
但一般apps 係咪都support?
facebook, whatsapp, LIHKG?
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

u

我plus轉s8+手感都幾好係個指模好高

咁我諗住用返pattern 算
不過大機睇片應該真係爽d, 打字又快d
我iPhone 用左三年
打字仲未去返之前android 機咁快
我用開倉頡,就算DL 左IOS 個Kaiboaed
佢個autocorrect 都仲係差經遠
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

但如果我買S8+ 都係買64咋
4gb ram 同6gb ram 直係咁大分別?
我見d 人話4 gb ram 都好順

睇用法,如果你平時用好多app,6GB先夠
4GB有時會自動關app
好似我咁,3,4隻game一齊開,又facebook又whatapps又Line又fb meesenger,咁就6GB先夠用
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

社交媒體/通訊/browser apps近乎無影響,遊戲apps影響大的
其實Samsung個facial recognition set完有個選項比你揀 可以揀更加快同成功率更高咁解鎖 不過降低安全性 之前試過set左可以用相解鎖到 但唔揀 用同一張相係解唔到 用落都冇咩分別 不過最後都係揀翻iris scanning
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

app就冇試過有問題
係睇片有黑邊姐
ip x 18.5黎 但唔關an事
如果買坡水係雙卡,但係想用SD card嘅話 換左個tray差SD card得唔得?
如果買坡水係雙卡,但係想用SD card嘅話 換左個traySD card得唔得?
岩岩轉會出左s8+

覺得太大同好重
諗緊轉S8定S8+
S8+ 好抵屌,好心動
但S8 真係好揸手

app就冇試過有問題
係睇片有黑邊姐
ip x 18.5黎 但唔關an事

我玩有的遊戲apps唔support, 橫度左右會留黑邊,force唔到full-screen, 有的force full-screen會cut左上下的掣

iPhone support 18:9,開發可以cross platform,點到有正面影響
想買note8, 係咪水貨粒u好過835

8895好啲啦,又可以root。 update都通常快啲

8895好啲啦,又可以root。 update都通常快啲

ok thx
小弟 部note5 快叉同普通都打柴咁
見s8+128 幾吸引 之前問埋smt 過62xx 可以出機 依家出機會否不智
定出note8 但個價成7千8千又好似差唔多咁
求明燈
小弟 部note5 快叉同普通都打柴咁
見s8+128 幾吸引 之前問埋smt 過62xx 可以出機 依家出機會否不智
定出note8 但個價成7千8千又好似差唔多咁
求明燈

如果成日影相,大機寧願買note8 64再插張卡,起碼有optical zoom。講抵玩不如買s8,5千頭,5.8吋mon仲大過note5 0.1吋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞