Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
台灣都出左Qi7

愈睇愈傷心
講開又講
使唔使去三叔香港fb 提下佢哋Oreo已經出咗 驚佢哋又唔記得 到時又遲出

s8 幫三星拿番口碑 s8 note 8打孖一齊上oreo

唉 寫軟件個班成日都懶 賴touchwiz 同oreo要時間磨合 出得beta版 升級日子都唔遠

上次s7 android n beta版 香港冇份

坡版未出
bixby alarm 卡片隱藏一次後,即使去設定>卡片重新開關一次都顯示唔番出嚟......
bixby alarm 卡片隱藏一次後,即使去設定>卡片重新開關一次都顯示唔番出嚟......

未root可唔可以改到粒bixby掣做其他功能

未root可唔可以改到粒bixby掣做其他功能

可以

圖文教學
Note8個mon係唔係有壓力感應,可以唔駛用旁邊既解鎖鍵都可以著到mon?

點解我見人哋部機影相嘅時候可以搞呢啲
係點樣整出嚟?

開相機
左向右拉 入PRO MODE
請問巴打而家想入手S8去邊買抵?

係點樣整出嚟?

開相機

唔該曬師兄
由iphone轉過黎 好多野要學
同埋有冇人覺得個三星輸入法 好易撳到數字

請使用GOOGLE輸入法
Note8個mon係唔係有壓力感應,可以唔駛用旁邊既解鎖鍵都可以著到mon?

有 HOME BUTTON

係點樣整出嚟?

開相機

唔該曬師兄
由iphone轉過黎 好多野要學
同埋有冇人覺得個三星輸入法 好易撳到數字

唔會
你可以設定個layout 同關左個數字顯示
但我覺得原本個layout 都ok
屌 玩左3個月 岩岩部機趺落地 裂左少少 SAD

邊度買玻璃mon貼好
imos呢個牌子好似幾好

幾年前買過imos貼,係超級好

但係曲mon唔知

遲啲去星際睇睇
唔該晒巴打

上網睇咗吓imos同daremac好似都未出note8玻璃貼

唔想換完玻璃無防水
有冇人知邊到買s8 64GB最抵 有諗過買水貨,因為有藍色,但個價同行貨又好似唔係差太遠

唔想換完玻璃無防水

有冇人驗証 換完係防水失效 還是以訛傳訛

唔想換完玻璃無防水

有冇人驗証 換完係防水失效 還是以訛傳訛

換完 冇聽過有呢回事
照沖涼用 照洗下佢 又冇事
想換部note 8 用8895
咩水可以用到pay同volte
有無人用緊s8玩pad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞