Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
有冇咩APP可以做到 IPHONE X 手勢操作

全能手勢

好耐冇更新啦
S8+食唔食電?
睇完個發佈會

狂用就10%-11%電1粒鐘
開下關下你預7%
放住唔用你預1%2個鐘
http://m.eprice.com.hk/nb/talk/1141/25433/

八達通連samsung pay

我估要8仔sim
好彩今代轉左會

部X都算, 部8出黎唔知做乜, 呢個舊樣賣呢個價真係仲有競爭力咩
諗住note8出灰色
有冇咩APP可以做到 IPHONE X 手勢操作

全能手勢

好耐冇更新啦

但係一直用緊都無咩大問題
想問下佢幾時發佈???
決定唔到買咩色
想問有冇人 edge lighting 係唔work? 雖然呢個 feature 對我黎講冇乜用,不過用唔到應唔應該拎去換
想問有冇人 edge lighting 係唔work? 雖然呢個 feature 對我黎講冇乜用,不過用唔到應唔應該拎去換

有無喺setting入面教番邊啲應用程式開啟之類?

有呀搞哂all turn on都唔得,不過我上網見有d人都話用唔到

有呀搞哂all turn on都唔得,不過我上網見有d人都話用唔到

ic...
俾我就唔換,除非宜家呢部有其他問題,手機呢啲嘢好撞手神,費時換部有其他問題
想問下佢幾時發佈???
決定唔到買咩色

今晚香港發佈,但eprice話大舖已經有得訂
希望note8唔會有偏紅問題

ic...
俾我就唔換,除非宜家呢部有其他問題,手機呢啲嘢好撞手神,費時換部有其他問題

岩既除左呢樣野其他都行得好順
屌啱啱部s8又喺個起碼170cm高嘅架跌落嚟砰一聲,嚇死
好彩淨係個金屬邊凹咗
仲諗住爆咗就直接去claim保險換保新
64GB 版本建議零售價為 $6998,128GB 版本為 $7598 (比版主原本收到風個價平番 $100,都好嘅~),而 256GB 版本則為 $8198。
http://m.eprice.com.hk/nb/talk/1141/25433/

八達通連samsung pay

我估要8仔sim

http://www.samsung.com/sg/samsungpay/

我諗都係,因為新加坡張ezlink交通卡,都要用nfc sim再配samsung pay
岩岩入左手
暫時感覺幾順
btw 想問下頭page個個咩full screen 好撚正個個咩黎?點搞架 入左條link都唔知講咩
利申:電子白痴
其實note8既雙鏡同S8+既鏡到底大唔大分別,我就咁睇比較好似差不多
其實note8既雙鏡同S8+既鏡到底大唔大分別,我就咁睇比較好似差不多

其實只係多左個變焦功能, 單計相質數應該分別唔大

其實只係多左個變焦功能, 單計相質素應該分別唔大
但係64gb都係6998 差幾百

其實只係多左個變焦功能, 單計相質素應該分別唔大

算法上比s8勁小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞