Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
Samsung pay幾時搞八達通架

11月

已經確實左 ?
btw 小弟科技白痴 想問下samsung pay同apple pay係咪同一原理 都係將八達通資料入落samsung pay到?

題外話 有冇巴打係用緊s7e 我舊電新換半年左右 倒水倒成咁係咪好唔正常 其實都有d驚驚地note8會唔會咁
岩岩出左n8
點解有時係褲袋拎部note8出黎既時候,按住mon個解鎖會自己著mon。但係平時按mon個解鎖位置又會無反應

題外話 有冇巴打係用緊s7e 我舊電新換半年左右 倒水倒成咁係咪好唔正常 其實都有d驚驚地note8會唔會咁

已經換咗一次?
咁倒法好似有啲問題

5月嘅時候換左次 因為有一年保養內咪快快手換左佢 岩岩換完無乜野 但係之後慢慢feel到黎料 如果唔係電問題會係乜野事

已經換咗一次?
咁倒法好似有啲問題

5月嘅時候換左次 因為有一年保養內咪快快手換左佢 岩岩換完無乜野 但係之後慢慢feel到黎料 如果唔係電問題會係乜野事

試下較正電池 得唔得

點樣叫較正電池

已經換咗一次?
咁倒法好似有啲問題

試下較正電池 得唔得

點樣叫較正電池

https://apk.tw/thread-496995-1-1.html
點解有時係褲袋拎部note8出黎既時候,按住mon個解鎖會自己著mon。但係平時按mon個解鎖位置又會無反應

android7.0應該有個雙按mon開屏幕,唔知***既android有冇,你睇下有冇得熄左佢
搞笑,碌8開聲玩怪物彈珠同S8一樣一多細節就疾

同pad 一樣垃圾

講起都暈,到依家個解像度都唔support
格硬開全屏都無用

其實個mon大左,S8plus 升 note 8,解像度無變,係咪即係差左 3叔d野真係

間間都係㗎啦😂 同電視一樣

係,始終個解像唔係主流
6gb 同 4gb ram 分別大唔大?而家用緊c7 都用左3gb ram

但我唔打機
三禾
韓版Note 8 都用到Samaung Pay 喇! Note8 256gb $6580 開心價發售

韓版都用到Samsung Pay ????

韓版有冇咩功能會變左用唔到 6580好吸引

理論上韓版用到SamsungPay都要韓國信用卡先入到

咁又無乜意思

如果韓國有果d銀行香港都有就用到
我坡版都係咁

問左佢話可以入到香港信用卡 係咪架

已經換咗一次?
咁倒法好似有啲問題

咁關唔關app事呀

已經換咗一次?
咁倒法好似有啲問題

咁關唔關app事呀

我岩岩做左次雙清 d耗電感覺正常番
搞笑,碌8開聲玩怪物彈珠同S8一樣一多細節就疾

同pad 一樣垃圾

講起都暈,到依家個解像度都唔support
格硬開全屏都無用

其實個mon大左,S8plus 升 note 8,解像度無變,係咪即係差左 3叔d野真係

間間都係㗎啦😂 同電視一樣

係,始終個解像唔係主流

等等.. Mon解像同app解像係唔同
Samsung話2k mon係代表緊佢個mon有幾多粒發光體
越密越細就越高解像,大mon d佢會再加多d發光體
所以唔係差咗,係一樣
至於app解像度,係取決於app既design
Facebook Ig果d你唔會覺得佢差
但係game有d佢唔redesign/支援就會cut屏放大
情況有d似iPad用iPhone app
佢都係將app放大,但係會冇咁清
因為果d app 係design咗俾iPhone
有冇巴打部n8用緊xone張玻璃貼?
覺得效果點
求救
岩先跌咗落地
知唔知要整幾錢?
S8+
求救
岩先跌咗落地
知唔知要整幾錢?
S8+

細機問過三星就1600左右
大機你預貴多兩三舊
三禾
韓版Note 8 都用到Samaung Pay 喇! Note8 256gb $6580 開心價發售

韓版都用到Samsung Pay ????

韓版有冇咩功能會變左用唔到 6580好吸引

理論上韓版用到SamsungPay都要韓國信用卡先入到

咁又無乜意思

如果韓國有果d銀行香港都有就用到
我坡版都係咁

巴打啱,今日去左比三禾搞
的確入到去,但入唔到卡
又係我條煩鳩
格過晒價,我部爆左mon既s7 edge 128想trade s8 64
最平加$3200有無so
求救
岩先跌咗落地
知唔知要整幾錢?
S8+

細機問過三星就1600左右
大機你預貴多兩三舊

佢果個螢幕損壞計劃包唔包?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞