Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
大家多數用邊種resolution

最低,明顯比較慳電

最低,明顯比較慳電

default 2280x1080
請問有無巴絲打有用依個原廠透明殼呀?
唔知掂唔掂?

我跟機都有送個原廠套
但佢唔係透明,係乳白色
有d 柒

我都想買原裝透明。。。
但係唔知邊度有

我淘寶買 $80貴到仆街
[quote]https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4433/208885/[quote][/url]
有冇巴打用過?s8+用唔用到?
咁多位巴打
我依家想買S8既話買行貨定水貨好D?
行貨有保養但睇個POST又有人話水貨粒U好D
想問依家正路係點

正路835 電好少少 有*** pay 保養 300爆mon保
8895 快少少 更新快

OK THX
咁我都應該買返835
希望用唔著個爆MON保
韓版機影相同screen shot 都有聲 如果用左佢第一頁個app熄聲 可唔可以熄埋screen shot既聲
咁多位巴打
我依家想買S8既話買行貨定水貨好D?
行貨有保養但睇個POST又有人話水貨粒U好D
想問依家正路係點

正路835 電好少少 有*** pay 保養 300爆mon保
8895 快少少 更新快

OK THX
咁我都應該買返835
希望用唔著個爆MON保

過左優惠期好耐
跌爆moon先發現無登記個螢幕保障
岩岩轉會 hkg android 版會否難用得太過份
一個鐘用10%正唔正常
覺得有d食電

最低,明顯比較慳電

搵最低同最高比 當然會有分別
一個720 一個2k
但2k 同中間1080p比
用電差唔多 感受唔到分別
可能我眼利分到1080同2k分別
所以會用2k

我上reddit,有人話2k resolution會加快amoled老化,因為綠色係有兩粒pixel,用2k時會獨立控制,其中一粒會老化快啲,會快啲有色偏
我用開1080,明顯冇2k咁sharp,但都接受到,720真係
btw我去setting度set,佢話1080轉做720都只係省多唔知幾多分鐘....

我set到最高…
因為我睇得出
不過其實電點都死得快過mon掛🤔
一個鐘用10%正唔正常
覺得有d食電

去settings 電量到睇下咩app食你電
好期待星期三
你地用咩解鎖
個指膜用套既話難禁到

最低,明顯比較慳電

搵最低同最高比 當然會有分別
一個720 一個2k
但2k 同中間1080p比
用電差唔多 感受唔到分別
可能我眼利分到1080同2k分別
所以會用2k

我上reddit,有人話2k resolution會加快amoled老化,因為綠色係有兩粒pixel,用2k時會獨立控制,其中一粒會老化快啲,會快啲有色偏
我用開1080,明顯冇2k咁sharp,但都接受到,720真係
btw我去setting度set,佢話1080轉做720都只係省多唔知幾多分鐘....

我set到最高…
因為我睇得出
不過其實電點都死得快過mon掛🤔

咁其實都易睇得出....1080p d邊位有d化開咁....線條冇咁sharp....
你地用咩解鎖
個指膜用套既話難禁到

用緊最唔安全最快嗰隻面部

其實要開更快識别
再用你register果陣look+環境既相
先有機會開到
不過自己試過用相都開唔到
可能我唔係大眾樣
有冇巴打想收機,我有部全新s8+128gb 連單同保養益巴打唔益出面收機佬
有冇巴打想收機,我有部全新s8+128gb 連單同保養益巴打唔益出面收機佬

有興趣tg我@Loststar999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞