Samsung S8/S8+討論區 (8)

1001 回覆
16 Like 12 Dislike
建議想買note 8
都係唔好買835版本

Why?
想知S8+ 4G ram 版本會唔會lag過6G ram版本好多?

唔會lag,但開多幾個app就會reload
想知S8+ 4G ram 版本會唔會lag過6G ram版本好多?

其實依個情況,iPhone 都有
唔好諗到咁誇張
曲面角落頭好易爆 想問如果有保養嘅話拎去Samsung果度整總共要幾多
利申 未試過爆mon
曲面角落頭好易爆 想問如果有保養嘅話拎去Samsung果度整總共要幾多
利申 未試過爆mon

有登記既話$300
利申 未試過爆mon

有登記既話$300

其實依個情況,iPhone 都有
唔好諗到咁誇張

為咗一兩秒慳幾百蚊
我覺得值
有冇人用s8連手錶
例如gear s2/3 moto360
想知電話既用電量如何
想買隻gear s2
坡版有更新

835 ddr4咋 exynos8895 係 ddr4x
坡版有更新

行版已經有
小弟剛入手s8
請問個always on display個位會成日轉係咪正常?
有時個鐘起上面,有時又會起中間
大家有長開佢嗎?AOE 其實會好食電嗎?
小弟剛入手s8
請問個always on display個位會成日轉係咪正常?

長開唔多唔少都有印,
小弟剛入手s8

成日轉係唔想燒印
已經熜左,聽講一個鐘1%左右
想問買note 8 水貨既話有咩要注意?
同行貨既分別係邊?
價錢分別唔計

thx
想問買note 8 水貨既話有咩要注意?
同行貨既分別係邊?
價錢分別唔計

thx

唔係835u
有機會用唔到Samsung Pay
check機要check得好清楚
唔係整機就算佢有保都有排等
E.g. mon色
想問問熄左mon, high到mon個home壓力鍵都會著mon,有無方法可以解決?
想問問熄左mon, high到mon個home壓力鍵都會著mon,有無方法可以解決?

試下教到home製無咁sensitive
Check機果時,有d咩係要check齊?

基本嘢*#0*#一定要check
係唔係我電話問題,我打橫部電話佢唔識打橫/全螢幕,係唔係越壞左

SET左縱向?

係,唔該巴打

基本嘢*#0*#一定要check

最怕部機好似s8咁會偏色(紅)
一定要check, 事後再換機好麻煩
依家等NOTE 8好定出S8好

Note8,都係等多一個星期左右。

兩部機定位唔同
Mon size, 重量,價錢都唔同
我自己就鍾意細機
前幾日出左S8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞